Sastojci
-450 ml vode
-500 g šećera
-300 g posnog margarina
-450 mljevene posne plazme
-100 g kokos brašna
-100 g mljevenih oraha
-2 kašike kakaoa
-1 list rafaelo oblande
-2 lista oblande
Priprema
U šerpu sipajte vodu i šećer i stavite je na vatru. Kada voda sa šećerom počne da ključa ubacite margarin isjeckan na kockice i miješajte dok se ne istopi.
Sklonite sa vatre i odmah dodajte mljeveni keks, kokos brašno i mljevene orahe.
Promiješajte i odmah, dok je fil vruć, polovinu rasporedite na rafaelo oblandu.
Preko fila stavite list oblande pa okrenite tako da vam taj list sada bude dolje na tacni.
U preostali fil dodajte kakao i miješajte dok se smjesa ne ujednači, a onda prefilujte rafaelo oblandu sa gornje strane pa stavite drugi list oblande.
Oblandu opteretite nekim težim predmetom i stavite je u frižider na hlađenje na dvatri sata.
Nezavisne.