Svijet Vijesti

Dvije žrtve koronavirusa u Rusiji

Dvije starije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus umrle su u Moskvi, objavile su zdravstvene vlasti ruskog glavnog grada.

Za sada nisu precizirale tačan uzrok smrti.

“Potvrđeno je da su pacijenti stari 88 i 73 godine imali upalu pluća i popratne tegobe”, dodaje se u saopštenju krizne jedinice moskovskog zdravstvenog centra.

Do sada u Rusiji nije službeno potvrđena nijedna smrt direktno povezana s koronavirusom, a ima 658 zaraženih, prema poslednjim podacima sanitarnih vlasti.

U utorak je jedna 69-godišnjakinja, za koju se sumnja da je bila zaražena novim koronavirusom, umrla u jednoj moskovskoj bolnici specijalizovanoj za lečenje te bolesti. Krizna jedinica je precizirala da je ona preminula u terminalnoj fazi raka i da je njen test na koronavirus bio negativan.

Moskva je navela da je došlo do kretanja krvnog ugruška u plućnoj arteriji pa se njezina smrt ne smatra povezanom s Covidom-19.

Mnogi sumnjaju u transparentnost rada ruskih vlasti u upravljanju krizom i spominju mogućnost minimalizovanja težine situacije, prenosi portal Avaz.

Danas objavljeno

“SAD su propustile istorijsku priliku”

M.

ZARAŽENA RADNICA “Bema” raspustila fabriku do 20. aprila

M.

RAZBOJNIK ISKORISTIO KORONA VIRUS Sa medicinskom maskom na licu OPLJAČKAO STARICU

M.

Ostavite komentar