21. Juna 2022.

Dvije zelene namirnice oporavljaju pluća i jetru poslije preležanog kovida

Big Portal

Za kvalitetan rad i dobru funkciju jetre i pluća izuzetno je bitna i hrana koju konzumirate. U nastavku su prirodni preparati i namirnice koje će doprineti potpunoj detoksikaciji pluća i jetre.

Zeleno lisnato povrće

Ova vrsta povrća je pre svega poznata po gustini vitamina – vitamini A, C, K, folna kiselina. Vitamin A je neophodan za zdravlje važe kože i očiju, vitamin C je jedan od najjačih antioksidanata ikada, a vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi. Folna kiselina je jedan od B vitamina i jedan od najvažnijih uloga joj je obnavljanje krvnih elemenata. Kalcijum i gvožđe i magnezijum su prisutni u svom zelenom lisnatom povrću.

Spanać, salata, kupus, mladi luk, kelj i korijandar najbolji su izbor lisnatog povrća za čišćenje organizma. Možete ih jesti sirove, blanširane ili u obliku smutija. Zahvaljujući sadržaju kalijuma i magnezijuma ovo povrće unapređuje zdravlje pluća. Budući da zeleno lisnato povrće obiluje hlorofilom, ono potpomaže čišćenje organizma od teških metala.

Jabuke

Ovo voće obiluje pektinom, vitaminima i flavonoidima, koji u velikoj meri doprinose čišćenju jetre. Flavonoidi i antioksidansi čuvaju zdravlje pluća i čitavog respiratornog sustava.

Redovno konzumiranje jabuke svakog dana, posle doručka i posle ručka, rešiće probleme sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj kao i kod tretiranja ekcema. Metoda s jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vrijeme, na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare