Dvije trudnice u Nišu priključene na respiratore - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dvije trudnice u Nišu priključene na respiratore

Zbog pogoršanja stanja, još jedna trudnica noćas je priključena na respirator, tako da su sada na mehaničkoj ventilaciji dvije od tri trudnice zaražene koronom koje su na liječenju u kliničkom centru u Nišu.

Jedna trudnica je već nekoliko dana na respiratoru Ginekološko akušerksoj klinici, dok su dvije trudnice koje su bile na Klinici za pulmologiju prebačene u novu zgradu Kliničkog centra u Nišu kako bi imale što bolje uslove za liječenje.

– Trudnica iz Vranja stara 34 godine koja je u šestom mjesecu trudnoće, zbog naglog pogoršanja stanja intubirana je noćas i priključena na respirator. Ona je smještena na intenzivnu njegu Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u novoj zgradi Kliničkog centra. Ona se nalazi se u izolacionom boksu, odvojena od ostalih pacijenata preventivno, pošto je bila pozitivna pa negativna na kovid.

Na respiratoru je i dalje na Ginekološko akušerskoj klinici i trudnica stara 27 godine iz okoline Niša koja je u sedmom mjesecu trudnoće. Životno je ugrožena, ali je trenutno i dalje stabilno, bez pogoršanja a beba je vitalna.

– Svakodnevno je konzilijarno sagledavaju ljekari svih specijalnosti, i ono što je načelni stav jeste to da će se o eventualnom porođaju razmišljati tek poslije 32. nedjelje – kaže portparol Kliničkog centra u Nišu Nikola Marković.

On kaže da je treća trudnica stara 26 godina iz Kuršumlije, koja je posljednja primljena u KC Niš na liječenje, smještena u stacionalrnom dijelu nove zgrade Kliničkog centra.

– Ona je stabilna je, nije na kiseoniku, samo je prebačena zbog boljih uslova. Rezultati testiranja pokazali su da je kovid pozitivna – kaže Marković.

(Blic)

Danas objavljeno

Blizu 8.000 ljudi na protestima u Briselu

M.

Sutra kiša, na planinama snijeg

M.

Detalji nesreće: Rudare zatrpalo 14 kubika uglja

M.

Ostavite komentar