Dvije osobe izgubile život u poplavama u Rumuniji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Dvije osobe izgubile život u poplavama u Rumuniji

Obilne kiše koje su zahvatile Rumuniju u poslednja 24 sata su izazvale poplave u 12 okruga i odnele dva ljudska života.

Ministar unutrašnjih poslova Rumunije Lusijan Bode potvrdio je danas da su dve osobe iz severnog okruga Satu Mare i severoistočnog okruga Jasi stradale od posledica ekstremnih vremenskih prilika i poplava.

On je upozorio da opasnost još nije prošla i pozvao prefekte da organizuju “brz i efikasan odgovor i primernu mobilizaciju” kako bi se odmah priskočilo u pomoć ugroženim zajednicama, prenosi Ađerpres.

“Poslednjih dana bili smo svedoci intenziviranja i širenja ekstremnih vremenskih pojava izazvanih obilnim kišama koje su pogodile više od polovine zemlje, konkretno oko 30 okruga, u kojima je proglašen žuti, narandžasti ili crveni meteo alarm. Zahtevam od vas da budete u potpunosti angažovani i da pratite situaciju, da koordinisano reagujete u vanrednim okolnostima”, poručio je Bode i podsetio da opasnost još nije prošla.

Poplave su pogodile okruge Alba, Brašov, Karaš-Severin, Dambovica, Dolž, Hunedoara, Jaši, Maramureš, Mureš, Neamc, Prahova i Timiš, prenosi Tanjug. Pored toga, električna mreža oštećena je u 22 područja i pogodila oko 7.000 potrošača.

Danas objavljeno

Bosna i Hercegovina prva u Evropi po smrtnosti od korone

M.

U tranzitu kroz Sloveniju do goriva ipak bez kovid potvrde

M.

Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja

M.

Ostavite komentar