Dvije godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginuo mladić - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Dvije godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginuo mladić

Dragan Janjić (30) iz Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Nemanja Galić (26). Nesreća se dogodila u julu prošle godine, a Janjić je osuđen nakon što je priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužiocem. – Istom…

Dragan Janjić (30) iz Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Nemanja Galić (26).
Nesreća se dogodila u julu prošle godine, a Janjić je osuđen nakon što je priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužiocem.

– Istom presudom optuženom je izrečena i kazna zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, računajući od pravosnažnosti presude – rekli su u Okružnom sudu.

Oni su pojasnili da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Nesreća se desila početkom jula kada je Janjić u mjestu Trebovljani kod Gradiške izgubio kontrolu nad „golfom“ i sletio s puta.

Štraparijada
Prema pričama mještana Trebovljana, Galić i Janjić kobne noći su se vraćali sa štraparijade u Cimirotima, selu pod Kozarom.

– Na mjestu gde se dogodila nesreća postoje kanali i propusti, kao neki mostići koji služe da se pređe u dvorište ili na neku njivu, i oni su se automobilom zabili u to – rekao je tada jedan od mještana, te dodao da je, prema njegovim saznanjima, prizor na mjestu nesreće bio strašan, a od automobila, kako kaže, nije ostalo ništa.

Prema njegovim riječima, automobil je od siline udarca ostao bez krova, a niko nije znao kako se tačno desila nesreća.
– Čuo sam da suvozaču nije bilo pomoći i da je bio mrtav na licu mjesta, a momak koji je vozio navodno nije teže povrijeđen, ali je doživio strašan šok, pa je i njega, kako su mi rekli, odvezla hitna – pojasnio je ranije naš sagovornik.

Sletili s puta
Istakao je da su Galića svi poznavali kao dobrog i primjernog momka, te da su svi koji su ga znali potreseni njegovom smrću. Oni su ispričali da je radio kao autoelektričar.

Prema nezvaničnim saznanjima, do nesreće je došlo nakon što je vozač na krivini izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s puta.

Kako je rekao izvor blizak istrazi, vatrogasci su morali da sijeku lim da izvuku stradalog.

– Auto je bio mnogo više oštećen sa strane suvozača. To je inače ružan dio puta i na njemu su malo-malo neke saobraćajke – rekao je naš sagovornik.

Uviđaj
Uviđaj poslije nesreće obavila je Tatjana Ninković, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno s policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška.

Tužilac je tada naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog. Obdukcija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.
SrpskaInfo

Danas objavljeno

Srbija: Skoro 7.700 novooboljelih, preminulo 57 osoba

M.

Bilećanin pušten nakon ispitivanja u vezi oružane pljačke u Nikšiću

M.

Policija odvela i Džonićevu ženu, “češljaju” imanje

M.

Ostavite komentar