Dvije godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dvije godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića

David Dragičević, ubijeni mladić iz Banje Luke nestao je u noći između 17. i 18. marta, njegovo tijelo pronađeno je tačno prije dvije godine, na današnji dan, nakon čega u ovom slučaju kreću mnogi zapleti.

U prvim danima nakon pronalaska tijela policijski i politički dužnosnici tvrdili su da David nije ni ubijen, ni pretučen. Iz grupe Pravda za Davida su više puta navodili da je istragu o njegovom ubistvu ometalo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i pravosuđe, a istina o njegovim ubicama nije poznata ni danas.

Od tog marta 2018. su se u Banjoj Luci održavali masovni protesti u znak podrške porodici Dragičević u borbi protiv “korumpiranog sistema”, a trajali su sve do kraja godine kada su razbijeni policijskom akcijom u kojoj su uhapšeni i otac i majka Davida Dragičevića.

Podršku su pružili i brojni opozicionari poput mladog PDP-ovca Draška Stanivukovića, a u Sarajevu su dobili podršku od porodice tragično stradalog Dženana Memića čija smrt takođe nije razriješena. Svi oni bore se za istinu.

Protiv mnogih pripadnika grupe Pravda za Davida se vode sudski procesi, krivične prijave, a i sam otac Davor Dragičević se preselio u Austriju. Povratak je najavio kako je kazao više puta – dok ne bude nestao svaki postupak protiv njega i dok ne bude bezbjedno.

Članovi neformalne grupe Pravda za Davida u decembru su osnovali političku organizaciju Pokret pravde i najavili učešće na lokalnim izborima.

Uoči prošle godišnjice Davidovog nestanka njegovo tijelo prebačeno je u Austriju, gdje je sahranjen 15. marta.

(Klix)

Danas objavljeno

Stiže “Frankeštajn varijanta”, udružili se omikron i delta

M.

Zapad upozorava Rusiju: Napad na Ukrajinu imaće žestok odgovor

M.

Pao F-35, ima povrijeđenih

M.

Ostavite komentar