29. Decembra 2022.

Dvije godine kasnije, PlayStation 5 i dalje nema podršku koju Sony reklamira

Big Portal

PlayStation 5 sistem na svom pakovanju lista podršku za 4K 120, 8K i HDR tehnologije prikaza. Problem je u tome što Sonijeva najnovija konzola i dalje ne podržava 8K displeje, a kompanija nije objavila planove o implementiranju 8K podrške u budućnosti.

Ovakvo stanje je prilično razočaravajuće, mada je u velikoj meri i razumljivo s obzirom na to da su 8K monitori i televizori retka pojava na tržištu. Ipak, kompaniji Sony se prebacuje što promoviše funkciju koju njihov proizvod ne podržava.

U ovom trenutku, jedna PlayStation 5 igra je dizajnirana da radi na 8K 60 FPS na konzoli. To je The Touryst, koji može da se pokrene u 8K 60 FPS, ali se to snižava na 4K 60 FPS zbog toga što PS5 nema podršku za 8K.

https://twitter.com/OC3D/status/1606612399989071873

Gejmeri se u današnje vreme uglavnom odlučuju za 4K 120Hz televizore, koji podržavaju HDR i VRR (Variable Refresh Rate) tehnologije, a zaobilaze 8K ekrane.

Televizori sa 8K rezolucijom se ne prodaju dobro, a striming servisi nemaju planove da podržavaju 8K sadržaj u nekoj skorijoj budućnosti. To je Soniju omogućilo da izbegne podršku za 8K rezoluciju na svojoj PS5 konzoli sa minimalnim posledicama.

Srećom, Sony može da omogući podršku za 8K rezoluciju preko jednostavnog ažuriranja firmwarea za PlayStation 5, ali ovo za sada nije prioritet za kompaniju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare