15. Augusta 2021.

Dvadeset hiljada Avganistanaca naseliće Kanadu

Big Portal

Imigracioni ministar Kanade Marko Mendisino potvrdio je ovu informaciju, a visoki kanadski političari u julu su rekli da će brojni Avganistanci koji su sarađivali sa kanadskom vladom moći da se nasele u toj severnoameričkoj državi, preneo je list “Hil”.

“Vlada Kanade je veoma zabrinuta zbog pogoršanja stanja u Avganistanu, kao i zbog rizika koji se stvara za mnoge Avganistance”, saopštila je kanadska vlada.

Dodaje se da je kanadski specijalni imigracioni program već doveo brojne Avganistance u Kanadu, čiji timovi neprestano rade širom planete da dovedu što više ljudi na bezbedno.

Kanada planira i da pokrene specijalan program koji se fokusira na dobrodošlicu “posebno ranjivim grupama”, uključujući “ženama liderima, aktivistima za ljudska prava, novinarima, progonjenim verskim manjinama, pripadnicima LGBT populacije”.

Vlada dodaje da aplikanti moraju da prođu proces prijema kako bi se odredilo u koji deo Kanade mogu da idu. Ministar odbrane Kanade Hardžit Sadžan rekao je da su neki kanadski vojnici već bili u Avganistanu i pomagali u procesu prebacivanja Avganistanaca u Kanadu, preneo je Tanjug.

Izvor: Sputnik

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare