8. Jula 2021.

Dva veličanstvena klasična Porschea u režiji Singera na Festivalu brzine u Gudvudu

Big Portal

Singer je stekao visoku reputaciju kreatora modifikovanih Porschea 911 s vazdušno hlađenim motorima. Čini se da pandemija nije usporila poslove ove kalifornijske kompanije, jer će dva Porschea 911, generacije 964, oplemeniti Festival brzine u Gudvudu 2021.

Ovi „blizanci“ su zapravo deo nove inicijative Singera pod imenom Dynamics and Lightweigting Study (DLS). Kako naziv sugeriše, Singer je preuzeo neke dodatne korake da bi restaurirane 911-ice učinio bržim i lakšim. Naravno, posao je uspešno završen, jer 4,0-litarski, šestocilindarski atmosferski bokser isporučuje 507 ks (373 kW) pri 9.000 o/min. Uz prirast snage, tu je čitav niz komponenti od ugljeničnih vlakana koje poboljšavaju aerodinamiku i smanjuju masu.

Singer će isporučiti seriju od 75 DLS 911, gde će svaki od primeraka biti poručen od strane vlasnika po posebnim specifikacijama. Dakle, neće biti dva u potpunosti ista automobila. Samim tim ni tandem koji će se pojaviti u Gudvudu ne čine dva identična primerka. Jedan je tamno zelen, nazvan „Oksfordska porudžbina“, koji krasi „hrast zeleni“ metalik finiš sa „šampanj“ akcentima i enterijerom u „koštano beloj“ boji i „Tartan“ centralnim delom na sedištima. Svetlo zeleni je nazan „Unico porudžbina“ i odlikuje ga boja karoserije pod nazivom „Absint“ zelena. Niklovani trim uz „krvavo naranžaste“ detalje spolja i unutra, pruža oštre kontraste.

Obe 911-ice profitiraju na posebno kreiranom prednjem ogibljenju u vidu dvostrukih poprečnih ramena i lakog zadnjeg oslanjanja. Magnezijumski naplaci s centralnim zavrtnjem „obuveni“ su u Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike, što bi uz moderne sisteme poput kontrole trakcije i stabilnosti trebalo da ublaži „crna udovica“ reputaciju 964-ke. Različiti režimi vožnje takođe pomažu vozačima da izvuku maksimum iz Singer 911 modela.

Festival brzine u Gudvudu traje od 8. do 11. jula.

Vrele Gume

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare