9. Jula 2021.

Dva veličanstvena klasična Porschea u režiji Singera na Festivalu brzine u Gudvudu

Big Portal

Ovi „blizanci“ su zapravo deo nove inicijative Singera pod imenom Dynamics and Lightweigting Study (DLS), pišu Vrele Gume. Kako naziv sugeriše, Singer je preuzeo neke dodatne korake da bi restaurirane 911-ice učinio bržim i lakšim. Naravno, posao je uspešno završen, jer 4,0-litarski, šestocilindarski atmosferski bokser isporučuje 507 ks (373 kW) pri 9.000 o/min. Uz prirast snage, tu je čitav niz komponenti od ugljeničnih vlakana koje poboljšavaju aerodinamiku i smanjuju masu.

Singer će isporučiti seriju od 75 DLS 911, gde će svaki od primeraka biti poručen od strane vlasnika po posebnim specifikacijama. Dakle, neće biti dva u potpunosti ista automobila. Samim tim ni tandem koji će se pojaviti u Gudvudu ne čine dva identična primerka. Jedan je tamno zelen, nazvan „Oksfordska porudžbina“, koji krasi „hrast zeleni“ metalik finiš sa „šampanj“ akcentima i enterijerom u „koštano beloj“ boji i „Tartan“ centralnim delom na sedištima. Svetlo zeleni je nazan „Unico porudžbina“ i odlikuje ga boja karoserije pod nazivom „Absint“ zelena. Niklovani trim uz „krvavo naranžaste“ detalje spolja i unutra, pruža oštre kontraste.

Obe 911-ice profitiraju na posebno kreiranom prednjem ogibljenju u vidu dvostrukih poprečnih ramena i lakog zadnjeg oslanjanja. Magnezijumski naplaci s centralnim zavrtnjem „obuveni“ su u Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike, što bi uz moderne sisteme poput kontrole trakcije i stabilnosti trebalo da ublaži „crna udovica“ reputaciju 964-ke. Različiti režimi vožnje takođe pomažu vozačima da izvuku maksimum iz Singer 911 modela.

Izvor: Vrele Gume

Foto: Singer

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare