5. Septembra 2022.

Dva prirodna elementa smanjuju stomak i čiste organizam od toksina

Big Portal

Kada konzumirate velike količine nezdrave hrane, koja je bogata lošim mastima, solima, šećerom, veštačkim bojama i aromama, vaše telo će imati otežano i dugotrajno varenje što rezultira proizvodnjom velikih količina toksina. U pokušaju da neutrališe povećanu kiselost, vaše telo zadržava tečnost usled čega osećate otečenost i povećavate težinu.

Hrana bogata kalijumom i vodom pomoći će u uklanjanju viška natrijuma (soli) iz vašeg tela. Konzumirajte što više dinje, grožđa, narandže, spanaća, avokada i slatkog krompira.

Jogurt, osim što je bogat kalijumom, pomoći će da se uspostavi ravnoteža dobrih bakterija u crevima. Konzumirajte običan jogurt ili mu dodajte nekoliko trešanja ili borovnica, koje su bogate antioksidansima ili sa nekoliko orašastih plodova bogatih Omega 3 masnim kiselinama.

Pokušajte da unosite veću količinu vode, ali i zeleni čaj sa đumbirom i limunom. Đumbir će vam mnogo pomoći kod osećaja nadimanja.

Birajte riblji file bogat omega-3 masnim kiselinama, za koje se pokazalo da se bore protiv toksina zbog svojih antiinflamatornih svojstava.

Salata sa crvenim pasuljem, bogata kalijumom i vlaknima, takođe je idealno jelo za detoksikaciju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare