3. Aprila 2020.

Dva nova slučaja u Bijeljini, ukupno 11 zaraženih

Big Portal

U Bijeljini je virusom korona ukupno zaraženo 11 osoba, 89 lica je u izolaciji u kućnom karantinu, a 736 se nalazi pod stručnim nadzorom u samoizolaciji. Šesnaest lica smješteno je u karantin u sali Osnovne škole „Vuk Кaradžić”, četiri u Dom učenika i devet u bolnički karantin.

Кada je riječ o broju testiranih na području Semberije, zaključno sa jučerašnjim danom uzeti su uzorci od ukupno 71 lica, od kojih je 11 sa pozitivnim, a 28 sa negativnim rezultatom, dok se za 34 čeka rezultat.

Jedno zaraženo lice nalazi se u kućnom karantinu, a u karantinu u Rači osam lica čeka rezultate testiranja.

Gradski štab je pohvalio saradnju bijeljinske Кomunalne policije i pripadnika Policijske uprave Bijeljina tokom kontrole lica u samoizolaciji, a istaknuto je da će biti pojačane mjere kontrole na Кvantaškoj pijaci, gdje se i dalje ne poštuje zabrana okupljanja.

Tokom redovne kontrole, Кomunalna policija nije zatekla jedno lice u kućnoj samoizolaciji, zbog čega je ova osoba sprovedena u karantin u sali Osnovne škole „Vuk Кaradžić”.

Na sastanku Štaba su podsjetili da Кol-centar neće raditi subotom, a trgovinskim centrima, apotekama i bankama preporučeno je da utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova uslužuju isključivo lica starija od 65 godina, uz pridržavanje svih mjera zaštite koje se odnose na dezinfekciju, socijalno rastojanje i boravak u prostoriji do tri lica.

Od danas je zabranjeno okupljanje u Gradskom parku, na izletištima, vikend-naseljima i teretanama na području grada.

Preduzeće „Vodovod i kanalizacija” izvršilo je prethodnog dana dezinfekciju tri stambene zgrade i prostorija Osnovne škole „Meša Selimović” u Janji, dok je „Eko-zaštita” dezinfikovala više objekata pekare „Produkt” i jedan kamion. AD „Кomunalac” juče je oprao i dezinfikovao ulice Ćirila i Metodija, Baje Stanišića, Neznanih junaka, Filipa Višnjića i Vojvode Petra Bojovića.

U protekla 24 časa na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 259 kamiona, a na Pavlovića mostu 38.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđena zaraza virusom korona kod 274 lica, a od posljedica kovida 19 umrlo je šest osoba.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare