Dva migranta usmrćena nožem, više povrijeđenih - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Dva migranta usmrćena nožem, više povrijeđenih

U međusobnom sukobu veće grupe migranata, koji se dogodio jučer u poslijepodnevnim satima na području naselja Crnaja, u blizini mjesta Šturlić nadomak Cazina, smrtno su stradala dva migranta, a više je povrijeđenih.

Ovo je za “Nezavisne” potvrdio portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, koji je negirao informaciju koja se pojavila u nekim medijima da je navodno od posljedica zadobijenih povreda podlegao i treći migrant.

“Policija je od jednog mještanina zaprimila dojavu da je došlo do sukoba velike grupe migranata. Nakon dolaska na lice mjesta, zatekli su dva beživotna tijela s ubodnim ranama nanesenim, najvjerovatnije, nožem. Identitet ovih lica još uvijek nije poznat, jer kod sebe nisu imali nikakve dokumente, a uviđaj koji je započet sinoć, nastavljen je u jutarnjim satima”, istakao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, policija je ne mjestu događaja zatekla nekoliko migranata i oni su zadržani zbog daljeg obrađivanja. Neki od njih su imali lakše povrede te im je ekipa hitne pomoći Doma zdravlja u Cazinu na licu mjesta pružila prvu pomoć.

Osnovano se pretpostavlja kako je najveći broj osoba koje su bile vinovnici ovog događaja otišao s lica mjesta, a možda su prešle i preko državne granice u susjednu Hrvatsku.

Kako nezvanično saznajemo, ubijeni migranti su, najvjerovatnije, državljani Pakistana. Inače, pomenuto naselje Crnaja se nalazi u neposrednoj blizini državne granice i ovuda prolazi jedna od ruta kojom migranti pokušavaju da se dokopaju teritorija susjedne zemlje i potom nastave svoj put ka državama Evropske unije.

Prema informacijama iz policije samo tokom prošle godine migranti su bili počinioci 205 krivičnih djela, među kojima su i ona najteža poput ubistava, silovanja, pokušaji ubistvaa, tuča i teških krađa. Migranti koji najviše čine krivična djela dolaze iz Alžira, Maroka, zatim Pakistana i Afganistana.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Brnabić: Najbolji izvještaj u posljednjih nekoliko godina

M.

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Ostavite komentar