Dušan Tadić novi kapiten Srbije - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Dušan Tadić novi kapiten Srbije

Kolarov završio sa reprezentacijom

Dobiće državni tim trećeg kapitena u samo dve i po godine. Pred Mundijal u Rusiju skinuta je traka s ruke Branislava Ivanovića, prešla na mišicu Aleksandra Kolarova, međutim, posle svega što je pratilo baraž sa Škotskom, izvesno je da levi bek Intera više ne samo neće nositi znamenje, već ni igrati za reprezentaciju, pa će njen vođa postati – Dušan Tadić.

Logična i razumljiva odluka, ako se pogleda staž „desetke“ Orlova. Još 2008. debitovao je za reprezentaciju, skupio 73 meča, međutim, nisu samo godine trajanja i broj utakmica presudile, već i uticaj na igru i rezultate Srbije, pa i način na koji mu kolege veruju.

Birajući između dva jedina realna kandidata, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića, u Fudbalskom savezu Srbije opredelili su se da traku ponese prvotimac Ajaksa. Pogotovo što je on u aktuelnom odnosu snaga, posle septembarskog povlačenja Nemanje Matića i nedavno poremećenih odnosa sa Aleksandrom Kolarovim, najstariji član selekcije. I što se hijerarhijski kandidovao za ulogu vođe, jer je prethodni, očigledno, završio sa reprezentativnim fudbalom.

Rekao mi je Kolarov ranije, „ako ne odemo na EURO ja bih završio“. Da li će da se oprosti? Ne znam. Ali je i to normalno, ima 35 godina. Tadić ostaje, pričali smo, biće kapiten. Sada je dobio udarac, dobio je slobodno i sve je to normalno. Možemo da pobedimo Rusiju i bez njega, verujem u ove momke“, pojasnio je sportski direktor FSS, Vladimir Matijašević za B92.

Tadić je u odsustvu Kolarova već nosio traku na nekim mečevima (primera radi, protiv Škotske i Mađarske), ali neće biti na raspolaganju Ljubiši Tumbakoviću za završni susret Lige nacija sa Rusijom (sreda, 20.45). Zbog povrede tetive već se vratio u Amsterdam, a koliko ga u Ajaksu cene vidi se, između ostalog, po tome što i tamo nosi traku. Ako je bio deo tima koji je Kopljanike ucrtao na mapu Evrope kao značajan faktor, valjda može i Srbiju da vrati u krug ozbiljnih reprezentacija.

Počev od martovskih kvalifikacija za Mundijal 2022. u Kataru.

Danas objavljeno

Bogdanoviću ubjedljiva pobjeda protiv Dončića, Majami sjajan, solidan Bjelica

Zeljka

Marka: NBA “sanja” i Beograd

Zeljka

Kobi, Lebron, Vejd: Sve same legende – kompletirana lista 75 najboljih ikada

Zeljka

Ostavite komentar