Đurić: Rezolucija o navodnom genocidu plod panike zločinaca - BIGportal.ba
Region Vijesti

Đurić: Rezolucija o navodnom genocidu plod panike zločinaca

Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu srpskog režima na Kosovu i Metohiji klevetnički je dokument i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U saopštenju za javnost, Marko Đurić je istakao da “ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na KiM, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela”.

“Mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu i Metohiji verovatno je podsvesni odjek njihove nečiste savesti”, rekao je Đurić.

Državotvorni projekat kosovskih Albanaca “suštinski zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama”, naglasio je Đurić.

On je izrazio uverenje da “civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu”.

Reagovao je i predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun koji je izjavio je da usvajanje rezolucije o navodnom genocidu Srbije na Kosovu predstavlja izrazito neprijateljski potez prema srpskom narodu i Beogradu kojim se zatvaraju vrata za nastavak razgovora.

Kosovska skupština usvojila je rezoluciju o osudi navodnog genocida srpskog režima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine.

RTS

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar