23. Maja 2019.

Đurić: O eventualnim kontramjerama u dogovoru sa Srbima sa KiM

Big Portal

Kako je rekao, svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa KIM.

“Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete”, rekao je Đurić za RTS.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, Đurić je odgovorio: “videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti”.

On je rekao da će sutra biti održan prvi sastanak Kancelarije i predsednika Republike sa Srbima sa KIM nakon pobede Srpske liste na lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, koja uvećala rezultat za 40 odsto.

“Sada nema spavanja na lovorikama već treba ozbiljno da se radi u interersu građana u sve četiri sprske opštine na severu Kosova”, naglasio je direktor Kancelarije za KIM.

On je rekao i da će se u Skuspstini Srbije ozbiljno razgovarati o stanju na KIM, pošto je Kancelarija za KIM pripremila je obiman izveštaj, a predsednik Aleksandar Vučić će izneti detaljnu sliku sadašnjeg stanja.

Upitan za detalje izveštaja, Đurić je rekao da je u njemu 149 projekata izgradnje, obnove i podrške u sprskim sredinama širom KIM. Pred poslanicima će biti reči i o procesu dijaloga sa sa Prištinom, o tome kako je Priština i na koji način sve osptruirala razgovore sa Beogradom i koliko je za Srbiju važno da se sa ovim problemom uhvati u koštac na odgovoran i ozbiljan način.

Upitan o detaljima zasedanja sabora Srpske pravoslavne crkve, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije, Đurić je rekao da nije bio na tom sastanku, ali je podsetio da je patrijarh Irinej nakon susreta izneo stav ubedljive većine članova Sabora u kojem je “snažno podržao politiku predsednika Vučića”.

“To je ono što je merodavno”, naveo je Đurić i dodao da će u skupštini biti prilike da se i o tome razgovara. On je naveo da će predsednik Vučić detaljno upoznati narodne poslanike i širu javnost sa sadržinom razgovora sa nedavno održanog crkvenog sabora.

Izvor: Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare