11. Aprila 2019.

Đurić: “Albanci su smislili fantastičan plan”, htjeli da ušetaju u srpske institucije

Big Portal

– Albanci su smislili fantastičan plan, nadali su se da će Srbi na severu da bojkotuju izbore, pa da oni ušetaju u srpske institucije i da montiraju Albance ili neke svoje marionete, a da Srbi ostanu po strani. To nećemo dozvoliti – rekao je Đurić za TV Prva.

On je naglasio da su predsednik i Vlada Srbije podržali Srbe na Kosovu i Metohiji i tako što su kreirali do sada najveći investicioni plan za izgradnju novih bolnica, puteva, što nije rađeno u prethodnom periodu.

Govoreći o kritikama opozicije na odluku Srpske liste da izađe na izbore, Đurić je rekao da su oni čekali da vide šta će Srbi da odluče, pa da kritikuju u svakom slučaju.

– Šta god da smo odlučili da uradimo, bili bi protiv toga, da bi otpužili državu i na toj temi politički profitirali – rekao je Đurić.

Upitan da prokomentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija koji je rekao da ne očekuje ništa od sastanka u Berlinu, Đurić je rekao da politika Prištine ima dva lica – jedno koje pokazuje pred međunarodnom zajednicom, kad Tači govori da je za dijalog i ukidanje taksi, a drugo u Prištini, kada njegove stranačke kolege otvoreno kažu da je cilj taksi da se Srbima nanese šteta.

– Oni ne kriju da im je jedini cilj da se Srbima nanese što je moguće veća šteta, i time pokazuju kakav je njihov odnos prema dijalogu – rekao je Đurić

On je dodao da i mnogi u međunarodnoj zajednici imaju dva lica, jer deklarativno kažu da su protiv taksi.

– Vidi se ko je čiji učenik i ko je od koga naučio politiku sa dva lica – zaključio je Đurić.

Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare