Ðurić: Albance zovu na razgovor, a Srbe tuku i vezuju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ðurić: Albance zovu na razgovor, a Srbe tuku i vezuju

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić naglasio je danas da Priština, u okviru navodne akcije borbe protiv korupcije, osumnjičenim Albancima šalje pozive da se jave na razgovor u policiju, dok Srbe i Bošnjake “prebijaju, vezuju i odvode kao stoku”.

“Srbe i Bošnjake prebijaju, vezuju i odvode kao stoku, dok Priština u okviru navodne akcije borbe protiv korupcije osumnjičenim Albancima šalje pozive da se jave na razgovor u policiju”, naveo je Ðurić na svom nalogu na Twitteru povodom uprada jedinica ROSU na sjever KiM.

Ðurić je prethodno za Tanjug rekao da su jedinice ROSU jutros upale na sjever KiM na teritoriju sve četiri opštine sa ciljem za zastraše Srbe i izazovu paniku.

“To su učinili uz saglasnost dela međunarodne zajednice i veliku sramotu Kvinte, iako smo danima upozoravali da se priprema ovakav scenario i masovna hapšenja Srba. Država Srbija je pozivala da se spreči ovakav scenario zato što ovo predstavlja igranje mirom na teritoriji naše južne pokrajine”, kazao je Ðurić.

On je ukazao da je velika sramota što nema reakcije Kvinte, upozorivši da sada imamo dramatičnu situaciju.

U jutrošnjoj akciji specijalnih jedinica kosovske policije, koja je i dalje u toku, uhapšena su 23 pripadnika srpske i bošnjačke nacionalnosti, sa izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije.

TANJUG

Danas objavljeno

Rusija spremna i na prekid proizvodnje nafte

M.

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Ostavite komentar