Durent: Jokić i Dončić su anomalije - BIGportal.ba
Košarka Sport

Durent: Jokić i Dončić su anomalije

Kevin Durent, jedan od najboljih košarkaša na svetu, ušao je u raspravu oko evropskih košarkaša u NBA rekavši da su Nikola Jokić i Luka Dončić – anomalije.

Debata je pokrenuta na Instagram stranici “Ball don’t stop” čiji je osnivač Ekam Nagra izjavio da Dončić i Jokić dominiraju Amerikom zbog evropskog sistema razvoja košarkaša.

Razlog zbog kog su Jokić i Dončić preuzeli NBA kao oluja jeste zbog evropskog sistema razvoja košarkaša“, rekao je Nagra.

Naglasak na veštini i učenju da se igra na pravi način. Previše mladih severnoameričkih igrača juri za uticajem (društvene mreže) ili se ‘zaglave’ u tom šoubiznisu i zbog toga ulaze u NBA sa nedostajućim delovima u igri. NBA je prelak za evropske igrače. Njihovo odrastanje je bilo drugačije. Prvo usavršiš osnove, a onda postaneš profesionalac“, dodao je Nagra.

“Ball don’t stop” je popularna Instagram stranica, prati je 246 hiljada zaljubljenika u košarku, a jedan od njih je i košarkaš Bruklin Netsa Kevin Durent koji se javio u komentaru.

Koliko je evropskih košarkaša došlo ovde i vratilo se nazad jer nisu mogli da opstanu? Koristiti Jokića i Dončića, koji su anomalije, liči mi na guranje agende“, napisao je Durent.

Poenta obojice, kako Nagre, tako i Durenta, je tačna ako se sagleda iz prvog ugla.

Košarkaš Bruklina apsolutno je u pravu da se mnogi evropski košarkaši ne snađu u NBA i da se ubrzo vrate u Stari kontinent, ali i ono što Nagra priča i te kako je u pravu.

Košarka u Sjedinjenim Američkim Državama oduvek je bila šoubiznis, a u poslednje vreme, sa društvenim mrežama i ostalim digitalnim platformama, mladi, talentovani Amerikanci postaji poznati već kao tinejdžeri.

Dobijaju veliki broj pratilaca, sponzorstva, steknu slavu, a da nisu odigrali profesionalan meč i to često zna da bude jako loše. Preskaču se neke osnove, fundamentalne stvari kroz koje u Evropi svaki košarkaš prođe.

Najbolji odgovor je u pronalaženju balansa, sistem u Evropi daleko je od idealnog, Jokić i Dončić na neki način i jesu anomalije, ali i ovo što se radi u Americi sa mladima, ceo taj “hajp” i sve što to prati, ne može svako da podnese.

Uostalom, jedan je Trejsi Mekgrejdi.

Danas objavljeno

Samo tri kluba mogu finansijski podnijeti dovođenje Neymara: Moguć transfer u nedavnog prvaka Evrope

Igor Mudrinić

Nadal kao Đoković – uz turbulencije prošao dalje

Vanja A

“Na Rolan Garosu je bila epidemija koronavirusa – ćutali smo”

Vanja A

Ostavite komentar