Duolingo i Twitch udruženi pomažu u učenju novih jezika - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Duolingo i Twitch udruženi pomažu u učenju novih jezika

Nećete morati da se oslanjate na snimljene video zapise ako želite da naučite novi jezik putem online strimova. 

Nećete morati da se oslanjate na snimljene video zapise ako želite da naučite novi jezik putem online strimova.

Duolingo i Twitch pokreću program Duolingo Verified Streamer koji će prikazati strimere koji koriste svoje kanale za podučavanje novih jezika. Neki od njih mogu da koriste Duolingo lekcije u svojim strimovima, a drugi će promovisati upotrebu drugih jezika u oblastima kao što su kulinarstvo, putovanja i drugim situacijama iz stvarnog života. Takođe će vas ohrabriti da vežbate lingvističke veštine kroz ćaskanje na četovima.

To znači da će Twitch strimeri moći da kreiraju strimove u kojima će gledaoce podučavati novom jeziku.Ovo je korisno u poređenju sa statičnim lekcijama na kanalima kao što su prethodno snimljeni video zapisi, audio knjige ili drugi audio zapisi. To je zato što ćete tokom striminga moći da stupate u interakciju sa svojim „učiteljem“ i da dobijete povratne informacije i pomoć kako budete savladavali gradivo. Takođe učenje će se više bazirati na razgovoru što bi moglo da bude od koristi ako želite da putujete u novu zemlju i želite da naučite nekoliko fraza koje će vam pomoći.

Svaki strimer u programu će biti smešten na Duolingo-vom glavnom Twitch kanalu, kao i na pod-kanalima posvećenim određenim jezicima. Takođe će imati i brendirane značke. Početni program će biti usredsređen na „core“ jezike kao što su engleski, francuski, arapski, kineski i španski, ali će se proširiti i na više jezika i strimera.

Do sada je imenovano 12 učesnika. Svi znaju engleski, ali uče ili su savladali barem još jedan jezik. Neki (kao što su Kairi, Kitty i TaikiGG) su konvencionalni gejming strimeri, dok su drugi (kao CJayride i Toastie202) fokusirani na iskustva iz stvarnog sveta. Još uvek nećete naći direktno edukativne kanale, ali ovo bi moglo da se pokaže kao dobra motivacija ukoliko tradicionalne lekcije nisu sasvim dovoljne.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Šef Applea: “Ako želite aplikacije sa strane, kupite Android telefon”

Vanja A

Apple Watch (2022) serija donosi tri modela, iPhone SE (2022) 3 GB RAM-a

Vanja A

Google objavio: Ovo ste najviše pretraživali u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar