17. Novembra 2021.

Dule Savić o golu Mitrovića: Prvo nisam reagovao minut, dva

Big Portal

Kaže da je bio obazriv nakon pobedonosnog gola Aleksandra Mitrovića.

“Prvo sam se strašno radovao kad smo izjednačili, a kada smo postigli pobedonosni gol nisam reagovao minut, dva jer sam se plašio da Ronaldo ne skoči na sudiju pa da traži VAR, kao što imaju običaj da nas oštete. Sve dok nisu sa centra krenuli, onda sam skočio i znao sam da je pobeda naša”, rekao je Savić.

Srbija je pobedila jednu od najboljih svetskih reprezentacija, predvođenu Kristijanom Ronaldom.

“Ovaj Ronaldo više nije pravi već dve, tri godine. Ova pobeda je važna ne samo zbog odlaska na Svetsko prvenstvo, već zato što je ovaj tim ulio poverenje u državni tim. Polako počinje da se vraća kult reprezentacije.”

Ipak, navijači na utakmicama Srbije ove jeseni bilo je jako malo.

“Imamo navijače Zvezde i Partizana, a ne državnog tima. U onoj državi, kad bi reprezentacija Jugoslavije igrala, stadioni su bili puni. Tada su svi navijali. Voleo je narod državni tim. Navijači su išli zajedno da podrže državni tim. To u poslednjih dvadesetak godina kod nas nije slučaj.”

Savić smatra da je Piks u pravi čas preuzeo kormilo reprezentacije.

“Bilo bi pogrešno da su ga doveli pre pet, šest godina. Sada ima trenersko iskustvo, harizmu, ime, sada može da stane pred svakog igrača i tim i da kaže danas igra taj i taj tim. Imate tri centarfora, ne zna se ko je bolji. A ne mogu sva trojica da počnu. Treba stati pred jednog ili dvojicu i reći ti si na klupi, možda i nećeš ući.”

“Treba tu odluku prihvatiti. Da verujete selektoru da je u pravu.”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare