22. Augusta 2022.

Dugin: Brutalno su mi ubili kćerku, na moje oči!

Big Portal

“Kćerku su mi brutalno ubili, na moje oči”, rekao je Dugin dodajući da je njena smrt “teroristički akt ukrajinskog nacističkog režima”.

“Ona je bila lijepa žena, pravoslavka, ratni izvještač, televizijski ekspert i filozof. Nama treba naša pobjeda. Moja kćerka je žrtvovala svoj život, zato pobijedite”, rekao je Dugin.

Ukrajina je demantovala da je umiješana u smrt Dugine.

Podsjetimo, Federalna služba bezbjednosti riješila je ubistvo novinarke Darje Dugine, saopštio je Centar za odnose s javnošću agencije.

“Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine”, navodi se u saopštenju koje prenosi RIA.

FSB je pojasnio da je Vovk zajedno sa svojom 12-godišnjom kćerkom stigla u Rusiju 23. jula i iznajmila stan u kući u kojoj je Dugina živejla, kako bi prikupila informacije o njenom načinu života.

Ranije u subotu uveče, Aleksandar Dugin je držao predavanje na temu “Tradicija i istorija” na tradicionalnom porodičnom festivalu u Moskovskoj oblasti.

Događaju je prisustvovala i njegova kćerka. Prema pisanju medija, drugi prisutni su tvrdili da je Dugin prvobitno planirao da napusti festival zajedno sa svojom kćerkom, ali je kasnije odlučio da uzme poseban automobil, dok je Darja uzela njegov terenac.

Aleksandar Dugin je poznat po svojim antizapadnim “neoevroazijskim” stavovima. Dugin je često opisivan kao jedan od “ideoloških mozgova” Kremlja i nepokolebljivi pristalica ruskih akcija u sukobu sa Ukrajinom od 2014. godine.

Iste godine je otpušten sa Moskovskog državnog univerziteta nakon što je dao sporni intervju u kojem je pozivao na “ubijanje, ubijanje, ubijanje” onih koji su odgovorni za tragedije kao što je požar u Odesi 2014. godine, u kojem je na desetine ljudi poginulo u požaru dok su proukrajinski aktivisti upali u zgradu sindikata koju su branili proruski demonstranti.

Darja Dugina je stavljena na listu sankcija Ujedinjenog Kraljevstva u julu ove godine zbog pružanja “podrške” i promovisanja “politike ili akcija koje destabilizuju Ukrajinu ili podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet ili nezavisnost Ukrajine”.

(Telagraf Foto: Shutterstock)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare