Ducati Streetfighter V4 debitovao u "prototip" formi - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Ducati Streetfighter V4 debitovao u “prototip” formi

Glasinama i nagađanjima je došao kraj, jer je on konačno tu – Ducati Streetfighter V4 prototip koji će krajem mjeseca nastupiti na Pajks Pik trci.

Glasinama i nagađanjima je došao kraj, jer je on konačno tu – Ducati Streetfighter V4 prototip koji će krajem meseca nastupiti na Pajks Pik trci.

Njime će u pokušaju da na Planini postavi novi rekord, upravljati prekaljeni Karlin Dan.

Ducati je takođe saopštio da će prava premijera ovog modela biti na jesenjem EICMA sajmu, dok bi u prodajne salone trebalo da stigne marta naredne godine.

Sada smo dobili i potvrdu da će “srce” motocikal biti Desmosedici Stradale V4 agregat, isti onaj koji se nalazi i na Panigale V4. Radi se o jedinici zapremine 1.103 kubika, uz određene izmene u aspektu isporuke snage.

Sa Akrapovič izduvnim sistemom, pretpostavljamo da će doneti oko 200 KS, mada još nije poznato kakve brojke možemo očekivati na proizvodnoj varijanti.

Ono što nas sigurno čeka na prototipu su zakrilca, čime Ducati nastavlja s trendom aerodinamičkih dodataka.

Na fotografijama vidimo i veliku TFT instrument tablu sa Panigale V4, što znači da je tu i robusni paket elektronike. Što se stila tiče, vidimo unikatnu kombinaciju boja, delo ljudi iz Centro Stile Ducati centra, dok je “lice” motocikla veoma slično starom Streetfighter 1098, uz neke manje izmene i novi LED far.

Zadnji deo je bukvalno skinut sa Panigale V4, a mnogi smatraju da je to bilo dobro rešenje.

Brembo Stylma kočione čeljusti su povezane sa 330-milimetarskim duplim diskovima napred, uz Ohilns ogibljenje, aluminijumske Marchesini felne.

Postavlja se pitanje koliko paketa opreme će imati Streetfighter V4, kao i da li će biti dostupna i neka varijanta inspirisana ovim prototipom. Za sada, nema odgovora na ta pitanja.

Izvor: Moto-berza

Danas objavljeno

U Kini proizvedena revolucionarna baterija za električne automobile

D

Pet čestih grešaka vozača koje uništavaju mjenjač automobila

D

Lancia postaje premijum brend

D

Ostavite komentar