Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916 u čast nastradalog Karlina Dana - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916 u čast nastradalog Karlina Dana

Na ovogodišnjem izdanju trke na Pajks Piku, poginuo je jedan od njenih najpoznatijih vozača. Karlin Dan i to u udesu koji se dogodio svega dvestotinak metara od cilja. Kao i mnogo puta pre toga, vozio je Ducati.

Italijanska kompanija je odlučila da četvorostrukom osvajaču ove trke posveti jedan od motocikala ograničene serije Panigale V4 25 Anniversario 916.

Reč je o petom modelu iz serije od svega 500 dvotočkaša, a izabran je jer je Dan upravo taj broj nosio tokom svoje karijere. Od prošlog četvrtka se na nalazi na aukciji na sajtu eBay, a novog vlasnika bi trebalo da dobije do 15. septembra, kada se aukcija završava.

Uz njega se prodaje i trkačko odelo koje je WSBK vozač Čez Dejvis nosio tokom trke na Laguna Seki, juna ove godine. Njegova cena je 3.000 dolara.

Trenutno je samo jedna ponuda „u igri”, vredna 42.500 dolara, što je početna cena ove specijalne verzije na sajtu italijanske kompanije. Sav prihod od prodaje će otići fondaciji tragično nastradalog Dana, nedavno osnovanoj s ciljem da pruži pomoć teško povređenim sportistima.

Panigale V4 25 Anniversario 916 je zasnovan na Panigale V4 S modelu. Pokreće ga Desmosedici Stradale agregat zapremine 1.103 kubika sa 214 KS, dok ponašanje motocikla na drumu kontroliše Bosch inercijalna merna jedinica. Tu su i Ohlins ogibljenje, Marchesini felne, kao i Brembo kočioni sistem.

Grafika je inspirisana 996 SBK modelom, osvajačem WSBK šampionata 1999. godine.

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar