“Dual” radar do kraja mjeseca “lovi” u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

“Dual” radar do kraja mjeseca “lovi” u Banjaluci

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka kontrolisaće od danas do 31. jula učesnike u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja brzine kretanja pomoću radarskog sistema “Dual”, na putevima koji su u nadležnosti te uprave. Kontrolom će biti obuhvaćeni Banjaluka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš i Čelinac, najavljeno je iz banjalučke Policijske uprave. Radarski sistem…

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka kontrolisaće od danas do 31. jula učesnike u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja brzine kretanja pomoću radarskog sistema “Dual”, na putevima koji su u nadležnosti te uprave.

Kontrolom će biti obuhvaćeni Banjaluka, Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš i Čelinac, najavljeno je iz banjalučke Policijske uprave.

Radarski sistem “Dual” evidentira brzinu bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Navedeni radarski sistem evidentira brzinu u obje saobraćajne trake i u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, navedeno je u saopštenju.

Uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Banjaluka su apelovali da vozači prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Danas objavljeno

Iz azila na Manjači udomljena 34 psa

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 05.oktobar 2022. godine

Vanja A

Novo radno vrijeme kovid ambulanti u naselju Dolac

M.

Ostavite komentar