8. Novembra 2022.

“Drži me, da ga ne udarim” Atmosfera u Skupštini Srbije opet na ivici incidenta

Big Portal

Za razliku od prošlog puta kada je u “glavnoj ulozi” bi potpredsjednik Narodne stranke Borislav Novaković, juče je ona je pripala sekretaru Narodne stranke Stefanu Jovanoviću, ali je epilog komešanja bio isti sve se završilo na unošenjima u lice, prijetnjama i po kojom uvredom.

Do najnovijeg incidenta u parlamentu došlo je, opet, nakon govora potpresjednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, kada je krenulo međusobno dobacivanje između narodnjaka i naprednjaka.

U jednom trenutku se na snimku vidi kako Jovanović, dok još sjedi u poslaničkoj klupi, upućuje psovke poslaničkom klubu naprednjaka, prenosi Blic.

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zatražio od poslanika Narodne stranke da dozvole ministru saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goranu Vesiću da govori.

– Sve sam čuo kad ste vikali s klupa i sada i prethodni put. Sve sam čuo, nema potrebe da ponavljate. Čuo sam i vas Novakoviću, i Parlić i Cakića mnogo puta do sada, na to se žalio i Kozma… I opet vas čujem i nema nikakve potrebe da vičete. Kada budete imali pravo na riječ po prijavi, možete da govorite šta god hoćete. I nema potrebe da dobacujete, nikakve potrebe nema – rekao je Orlić prije nego što je ponovo pokušao da da riječ Vesiću.

Međutim, nakon toga Jovanović je ustao iz poslaničke klupe i krenuo ka poslanicima naprednjaka uz povike: “Šta je bilo?”.

Za njim su krenuli i Aleksić i Novaković, dok se ispred poslaničkog kluba naprednjaka okupilo više predstavnika SNS, pa je počeo opšti metež, unošonje u lice i blago guranje.

Orlić je uporno pozivao “zaraćene poslanike” da se vrate odmah na mjesto, ali su ga oni ignorisali, zbog čega je određena i pauza.

Nije nova praksa

Podsjećanja radi, sličan incident se u Skupštini Srbije dogodio i prije nešto više od dvije nedjelje, u kome su opet u “glavnim ulogama” bili Narodna stranka i SNS.

Tada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković na sličan način pokušao da se razračuna sa šefom poslaničkog klupa naprednjaka Milenkom Jovanovim.

I tada, kao i sada, u parteru je napravljena gužva, ali osim pretnji, prozivki i uvreda, nije bilo fizičkog obračuna.

Srpskainfo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare