Državni sekretar dao ostavku zbog lumpovanja u kafani - BIGportal.ba
Region Vijesti

Državni sekretar dao ostavku zbog lumpovanja u kafani

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu boraca Stjepan Sučić podnio je danas ostavku, nakon što je tokom vikenda priveden u policiju zbog narušavanja javnog reda i mira u kafiću u Vukovaru.

Očekuje se da će Sučić bići razriješen dužnosti na današnjoj sjednici hrvatske Vlade, prenosi portal “Indeks”.

Sučić je u noći sa petka na subotu kršio nove epidemiološke mjere u kafiću u Vukovaru u kojem je bio iza ponoći, te vrijeđao policajce i razbio vrata na službenim prostorijama u policijskoj stanici.

Iz policije navode da su u noći sa petka na subotu oko 00.30 časova, pola časa nakon stupanja na snagu novih mjera, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom došlo je i do narušavanja javnog reda i mira.

Prilikom legitimisanja jedne muške osobe koja je odbijala dati na uvid lične isprave, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir, saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Кako bi utvrdili njihove identitete, policijski službenici su obojicu doveli u službene prostorije.

Osim Sučića, priveden je i šef Memorijalnog centra Domovinskog rata Кrunoslav Šeremet, koji je doveden u policijsku stanicu uz upotrebu tjelesne snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara u lokalu.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su vrijeđali policajce i pozivali se na ministra boraca Tomislava Medveda.

Nakon dovršene obrade, pušteni su iz službenih prostorija i policija će ih prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja.

Sučiću je ovo drugi veliki incident u godinu i po dana, a u fokus javnosti je došao prošle godine kada ga je ćerka optužila da je pretukao.

Danas objavljeno

Iz kompanije za sada ni riječi: Pali servisi Googlea, korisnici širom svijeta prijavljuju probleme

M.

Edin Vranj pušten iz pritvora

M.

Elez pregovara sa Tužilaštvom o priznanju krivice

M.

Ostavite komentar