27. Septembra 2022.

Državna sahrana Abea uz stroge mjere bezbjednosti

Big Portal

Državnoj sahrani prisustvuju mnogobrojne strane zvanice, među kojima i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Policijska uprava sprovodi najviše bezbjednosne mere, ekvivalentne onima u vrijeme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Policija preduzima dodatne mjere predostrožnosti kako bi osigurala da nema “pukotina” u bezbjednosti, s obzirom na to da je Abe upucan uprkos prisustvu policije 8. jula.

Pošto će široka područja Metropoliten autoputa i putevi oko tog mjesta biti zatvoreni, Vlada traži od građana da koriste javni prevoz.

Policija je postavljanje duž ulica, a pojačani su sistemi za uzbunu na lokacijama na kojima se okuplja mnogo ljudi i prikupljane su informacija kako bi se preduzele mjere protiv eventualnog terorističkog napada.

Dvije lokacije na kojima će građani polagati cvijeće, postavljene su u parku u blizini Nipon Budokan hale gdje se održavaju veliki događaji.

Državna sahrana bivšeg premijera koju finansira Vlada počela je u 14 časova po lokalnom vremenu, a vlasti se suočavaju sa sve većim kritikama, jer se očekuje da će koštati oko 11,6 miliona dolara novca poreskih obveznika, pri čemu se veliki dio pripisuje troškovima bezbjednosti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare