21. Januara 2020.

Državljanin BiH UBIJEN u Berlinu TOKOM SVAĐE zbog polovnog vozila

Big Portal

U ponedjeljak malo iza 11 sati policija je primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd S., 59-godišnji vlasnik obližnjeg imbis lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubistvo u samoodbrani.

Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfštraseu. Bernd S. dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila beživotno tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da žrtva ubijena vatrenim oružjem, javlja Berliner Kurier,

Dok su policajci ispitivali Bernda S., na parkiralištu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko stanovnika, porijeklom iz BiH, koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom, prenosi Radio Sarajevo.

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, ali tenzije su popustile poslijepodne.

Istražitelji nisu komentirisali motiv ubistva. Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif G. tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda S. kako bi pregovarali o prodaji automobila. Nije poznato ko je od njih prodavao, a ko kupovao polovni automobil. Bilo kako bilo, rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

– Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S. – rekao je jedan od rođaka.

Osumnjičeni Bernd S. već se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U maju 2017. godine automobil VW Polo je uletio u njegov lokal,u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. Bernd S. je govorio o smišljenom pokušaju ubistva, ali istraga je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare