Državljanin BiH pucao u oca kćerkinog momka - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Državljanin BiH pucao u oca kćerkinog momka

Jedan ima kćerku, drugi sina i djeca su im u vezi. Jedan otac je zbog te veze nezadovoljan i ne odobrava je pa uzima pištolj u ruke i puca u oca momka svoje kćerke.

Tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati ono što se dogodilo 16. juna u 21.05 u okolini Rijeke te zbog čega je sada 56-godišnjak, inače državljanin BiH osumnjičen za prijetnju te nanošenje teške povrede.

On te večeri došao na vrata 42-godišnjaka, inače državljanina Srbije te mu je nepozvan ušao u kuću, javljaju hrvatski mediji.

Htio je s njim porazgovarati o vezi njihove djece koju on ne odobrava, a 42-godišnjaka je tražio s uđe s njim u automobil što je ovaj odbio.

Pod izgovorom da ide po mobilni telefon, 56-godišnjak je potom otišao do vozila iz kojeg je uzeo pištolj te ispalio jedan hitac u vazduh. Zaprijetio je 42-godišnjaku te je uperio pištolj u njega, ponavljajući prijetnje. Ovaj je počeo bježati, a 56-godišnjak je ispalio hitac iz pištolja prema njemu te je pogodio u gležanj lijeve noge.

Tužilaštvo je od istražnog sudije Županijskog suda u Rijeci tražilo da se 56-godišnjaku istražni zatvor odredi zbog opasnosti od bijega, mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, što je usvojeno.

(Večernji list)

Danas objavljeno

Bajden najavio povlačenje američkih snaga iz Iraka

M.

Upozorenje na ekstremno visoku temperaturu vazduha

M.

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Ostavite komentar