Državljanin BiH osuđen u Austriji zbog odnosa s maloljetnom pastorkom - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Državljanin BiH osuđen u Austriji zbog odnosa s maloljetnom pastorkom

Okružni sud u austrijskom Feldkirhu osudio je 32-godišnjeg državljanina BiH zbog seksualnog odnosa sa 16-godišnjom pastorkom.

On je na sudu priznao da je jednom u dnevnoj sobi spavao sa tinejdžerkom zbog čega je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 1.440 evra. Uz to, žrtvi mora da platiti 1.000 evra kao djelimičnu nadoknadu boli. Presuda nije konačna, a maksimalna moguća kazna iznosi tri godine zatvora.

Državljanin BiH dobio je blagu novčanu kaznu jer je nezaposlen ali i zbog priznanja djela. Sudija je objasnio da bi optuženi, da je odbacio optužnicu, bio oslobođen zbog nedostatka dokaza. Zatvorsku kaznu, koja je mogla biti maksimalnih 10 godina, izbjegao je jer je žrtva imala više od 14 godina tokom seksualnog odnosa koji nije bio prisilan.

Optuženi iz okruga Feldkirh objasnio je da se dogodilo da stupi u seksualni odnos sa pastorkom. Navodno su se “igrali” na svojim pametnim telefonima, a “pobjednik” je mogao da poželi nešto od “gubitnika”. Prvo je poželio da je poljubi, da bi na kraju došlo do seksualnog odnosa.

Tokom glavne rasprave 32-godišnji muškarac iz BiH je rekao da se “zaljubio” u pastorku, s kojom više ne živi, baš kao ni s njenom majkom (iako su formalno još u braku).

Pred policijom je osumnjičeni prvobitno negirao optužbe, ali prijave bivše supruge i njene kćerke bile su dovoljne za krivičnu prijavu i kasnije priznanje, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar