Državljani Srbije uhapšeni u Banjaluci zbog napada na policiju - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Državljani Srbije uhapšeni u Banjaluci zbog napada na policiju

Dvojica državljana Srbije uhapšena su u Banjaluci zbog sumnje da su napali policijske službenike i sprečavali službeno lice u vršenju dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Banjaluka, incident se dogodio u petak oko 22.30, a A.S. je uhapšen zbog sumnje da je napao službeno lice, dok je M.J. uhapšen zbog sumnje da je ometao službenike u vršenju dužnosti.

“Policijski službenici su postupajući po jednoj prijavi uočili vršenje drugog prekršaja od strane lica lišenih slobode na način što su isti u više navrata sa balkona zgrade vrijeđali policijske službenike, govoreći im riječi uvredljivog sadržaja, i na taj način narušavali javni red i mir. Dolaskom na navedenu adresu i stan lica su upozorena da prestanu sa vršenjem prekršaja. Isti su se oglušili na izdato naređenje i fizički su napali na policijskog službenika, nakon čega su lišeni slobode”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a uhapšđeni su u subotu predati Službi za poslove sa strancima BiH, Terenski centar Banjaluka na dalje postupanje.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Samo povlačenje nametnute odluke može BiH vratiti u pređašnje stanje

M.

Više hiljada ljudi izašlo na ulice; građani protestuju; reagovala policija

M.

Vulin: Belivuk je na korak do doživotne robije

M.

Ostavite komentar