Državljani BiH ni UZ NEGATIVAN NALAZ na korona virus do daljnjeg NE MOGU U HRVATSKU - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Državljani BiH ni UZ NEGATIVAN NALAZ na korona virus do daljnjeg NE MOGU U HRVATSKU

Načelnik Uprave Granične policije Republike Hrvatske Ivan Ničeno danas je na videokonferenciji direktora graničnih policija zemalja EU te BiH i Srbije poručio da ulazak u Hrvatsku neće biti moguć stranim državljanima ni uz potvrdu negativnog testa na korona virus.

Ničeno je time opovrgnuo najavu Alemke Markotić, direktorice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, koja je nedavno rekla da sve osobe koje žele ući u Hrvatsku od sada će morati imati potvrdu da su testirani na korona virus i da test ne smije biti stariji od 24 sata, piše Klix.
Savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hofman koji je bio učesnik današnjeg sastanka je pitao Ničena da li će državljani trećih zemalja, odnosno onih koje nisu članice EU, moći ući u Hrvatsku sa putnim ispravama i potvrdom o negativnom testu na korona virus.

Na to je dobio odgovor da i dalje ostaje na snazi odluka o zabrani ulaska državljanima BiH u Hrvatsku, osim za one koji imaju stalno mjesto prebivališta u Hrvatskoj ili imaju državljanstvo RH ili se nalaze u tranzitu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Brojke u opadanju: U BiH danas 207 novozaraženih koronavirusom, preminulo 15 osoba

M.

U Srbiji 901 novozaraženih, preminulo 18 osoba

M.

Novi korona – eksperiment u Hrvatskoj

M.

Ostavite komentar