26. Septembra 2020.

Državljani BiH krali traktore u Austriji i prodavali ih na internetu

Big Portal

Uslijedila je istraga Državne kancelarije kriminalističke policije Austrije i policije Strazburga koja je dovela do hapšenja trojice državljana BiH starosti 21, 42 i 54 godine.

Utvrđeno je da su drski lopovi prethodno ukrali još dva traktora u pomenutom gradu. Jedan traktor pronađen je u šumskom području, drugi u garaži u Klagenfurtu, gdje su počinioci takođe demontirali vitlo i ponudili ga na Internetu. Uhapšeni državljani BiH su sada u pritvoru.

Oni se sumnjiče da su ukrali prvi traktor parkiran blizu ivice šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. septembra u Strazburgu. Traktor su doveli u iznajmljenu garažu u okrugu Klagenfurt kako bi vitlo demontirali.

Potom su traktor vratili u šumi, a vitlo prodali za nekoliko hiljada evra 32-godišnjaku iz okruga Zell am See. Vitlo su prodali putem internet platforme, gdje ga je otkrio bivši vlasnik.

U noći sa 16. na 17. septembra u Strazburgu su ukradena još dva traktora i vitla, koja su demontirana u iznajmljenoj garaži. Kada su trojica bh. državljana ponovo ponudila vitla 32-godišnjaku iz Zell am Seea, on je još jednom pokazao interes za kupovinu.

U međuvremenu su svi traktori vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni su nakon prvih ispitivanja dovedeni u zatvor u Klagenfurtu. Sada traje istraga o mogućim drugim krađama. Trojica državljana BiH biće prijavljena javnom tužilaštvu u Klagenfurtu nakon završetka istrage.

(Radiosarajevo.ba)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare