"Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku”

“Albanci moraju najzad da shvate da Srbiji ne mogu da nametnu stav da se prizna ta samoproglašena država u administrativnim linijama”, izjavio je Milovan Drecun

“Te linije bi, prema njihovim namerama, trebalo da postanu nekakve granice te lažne države Kosovo”, kaže predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Drecun smatra da je povlačenje priznanja samoproglašene države Kosovo najbolji put i najsnažniji pritisak, ne samo na Albance u Prištini i Tirani, već i na sve one koji ih podržavaju na međunarodnom planu, da se nastave razgovori sa Beogradom.

“Razgovori Beograda i Prištine moraju da se nastave, ako oni žele da imaju bilo kakvu perspektivu. Jer, sva povlačenja priznanja do kojih je došlo, a očekujemo da će ih biti još, pokazuju da samoproglašena država Kosovo nema nikakvu međunarodnu perspektivu, jer ne može da postane članica Ujedinjenih nacija, što znači da će nastaviti da stagnira i ekonomski i politički”, kaže Drecun za Tanjug.

Povodom današnje vesti da je Gana povukla priznanje Kosova, naš sagovornik dodaje da ovakav čin ima i međunarodni značaj.

“Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku, spremne su da je isprave i da se vrate na put medunarodnog prava, a ne prava jačeg. Ogromna većina zemalja priznale su lažnu državu Kosovo pod pritiskom velikih zapadnih zemalja, što je bilo direktno kršenje i Povelje UN, Rezolucije 1244 Saveta bezbednostikao i međunarodnog prava”, zaključuje Drecun.

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar