Država u haosu, premijer na odmoru – slikan u supermarketu, objavljen i snimak - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Država u haosu, premijer na odmoru – slikan u supermarketu, objavljen i snimak

Boris Džonson započeo je danas svoj drugi odmor u poslednje dve nedelje i podstakao kritike da izaziva vakuum u vrhu države čekajući svog naslednika.

I to u vreme kada Velika Britanija prolazi kroz nekoliko kriza, uključujući istorijsku inflaciju i sušu.

Poslednjih nedelja Džonson je propustio hitne sastanke o nezapamćenim toplotnim talasima koji su pogodili Veliku Britaniju, ignorisao je proslavu engleskog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u fudbalu za žene da bi uživao u odmoru u planinama Slovenije i propustio značajne sastanke, prenosi londonskog Independent.

Džonson je danas fotografisan u supermarketu u predgrađu Atine sa suprugom Keri, dok je istovremeno kamion za selidbe bio parkiran ispred njegove londonske rezidencije u Dauning stritu 10.

“Premijer je ove nedelje na odmoru”, potvrdio je njegov portparol i istakao da predsednik vlade, čak i kada je odsutan ostaje “informisan o svim hitnim pitanjima i donosi odluke”, posebno kada je reč o pitanjima nacionalne bezbednosti.

Ovaj Džonsonov odmor u Grčkoj organizovan je dok britanska javnost očekuje da aktuelni premijer ispuni obećanje da će ostati na položaju do imenovanja novog lidera Konzervativne stranke.

U konkurenciji za lidersku poziciju konzervativaca su ostala samo dva kandidata, aktuelna šefica diplomatije Liz Tras, koju smatraju favorit i bivši ministar finansija Riši Sunak.

Britanska politička javnost Džonsonu zamera što odsustvuje u vreme kada njegovi sunarodnici pate zbog naglog povećanja troškova života, posebno od ogromnih poskupljenja struje i gasa, a sve veći broj radnika stupa u štrajk zbog niskih plata i loših uslova rada, navode britanski mediji.

Prognoze o daljem povećanju cena u oktobru, a zatim i u januaru, zajedno sa upozorenjem centralne banke o razmerama krize koja čeka britansku ekonomiju, podstakle su brojne pozive na hitno delovanje.

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar