Država: Popuštamo; Pulmolog: nemojte - BIGportal.ba
Region Vijesti

Država: Popuštamo; Pulmolog: nemojte

Ukoliko brojevi novozaraženih ostanu isti, hvatska će popustiti neke epidemiološke mere, piše Inde.hr. Međutim, doktor glavne zagrebačke bolnice kaže “ne”.

Prema saznanjima Indexa, već od 15. februara može se očekivati da se dopusti rad teretanama, a kafikćima da prodaju kafu za poneti,

Sve je to najavio jučer i premijer Andrej Plenković istakavši kako će “poslati određene signale koji se odnose na dva domena, ugostiteljstvo i sport”.

Od izvora bliskog hrvatskog Stožeru, koji svakodnevno objavljuje brojeve novozarađenih, Index.hr saznaje da su te cifre, uprkos pojavi britanskog soja u Hrvatskoj za sada dobre, odnosno da padaju.

Međutim, pulmolog iz zagrebačke kovid bolnice “Dubrava” Saša Srića protiv je popuštanja epidemioloških mera u Hrvatskoj, posebno nakon pojave britanskog soja virusa.

Srića smtra da “kafa za poneti” ne bi smela da učini posebnu razliku u broju novozaraženih, dok god se ljudi ne okupljaju u većim grupama.

“U ovom trenutku nisam zagovornik značajnih restrikcija, ali nisam ni za popuštanje mera. Ako se bude išlo u nekakve nagrade gradjanima, iako ne znam šta bi to bilo, pozivam gradjane da se pridržavaju mera”, rekao je Srića za zagrebačku N1 tv.

Govoreći o britanskom soju virusa, koji je juče registrovan i u Hrvatskoj, Srića kaže da je virus zarazniji, ali da nema klliničkih i naučnih studija da je smrtonosniji i da izaziva teže kliničke simptome.

Pulmolog je kritikovao jučerašnje okupljanje vernika na Stepinčevu i dodao da je to neprimereno, jer svako okupljanje je rizično i kriteriumi moraju biti isti za sve.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar