"Država ne treba da daje nijedan evro ni Partizanu ni Zvezdi" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Država ne treba da daje nijedan evro ni Partizanu ni Zvezdi”

Trener Partizana Savo Milošević je govorio na tribini održanoj na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Uz njega, govornici na tribini pod nazivom “Pravni položaj profesionalnih fudbalera” bili su profesor i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, advokat Zoran Damnjanović, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica i bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević.

Milošević je istakao da fudbal u Srbiji prljaju oni koji su u njemu iz svog interesa.

“Ako se kaže da je pomoć fudbalu to što neki lokalni funkcioner donira klubu novac, a taj klub slučajno vodi neka njemu bliska osoba to nije pomoć, već zloupotreba fudbala u političke svrhe. Većina stranaka je u poslednjih 20 godina koristila sport, a naročito fudbal, za dnevnopolitičke potrebe i interese svojih stranaka”, naveo je Milošević.

Prisutnima je poručio da Srbija u ovom momentu ima više koristi nego štete od fudbala i da niko od učesnika ne izbegava niti je oslobođen od plaćanja poreza.

“Država ne treba da daje nijedan evro ni Partizanu ni Zvezdi. Ja kažem da mi ne treba nijedan evro od države, niti smo ga dobili od marta od kako sam ušao u Partizan, niti treba da ga dobijemo. Država treba da pomaže u edukaciji i infrastrukturi, ko ne može da obezbedi za egzistenciju, ne treba ni da postoji. Ako ne možemo da imamo 2.400 klubova, koliko ih je trenutno registrovano, imaćemo 1.200, ali zdravih 1.200 klubova“, dodao je Milošević.

Danas objavljeno

Partizan raskida ugovor sa Amerikancem: Plejmejker odlazi – nije zadovoljio!

D

Argentinci i Poljaci pobjedama otvorili drugu fazu SP

D

Česi osporavaju Ronalda: Nije rekorder, Bikan postigao 821 gol

D

Ostavite komentar