"Država će pomagati Zvezdi i Partizanu, ali ne kao do sada" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Država će pomagati Zvezdi i Partizanu, ali ne kao do sada”

Trener Barselone Svetislav Pešić opisao je stanje u katalonskom klubu posle najvećeg talasa koronavirusa, kao i prognoze za eventualni nastavak sezone.

Srpski stručnjak imao je veoma dobre rezultate pre prekida košarkaških takmičenja, ali nije optimista uoči odluke Evrolige 24. maja koju svi isčekuju.

“Problem je to što je virus još među nama, a imuni sistem je sigurno oslabio jer su najviše vremena provodili u kući. Niko ne spominje da će povratak u normalu potrajati. Pominju samo da je tri-četiri nedelje dovoljno za pripreme, što je najveća glupost i prevara. Taj period je dovoljan samo da se imunitet vrati na nulu”, rekao je Pešić za “Večernje novosti”.

“Mislim da ni Evroliga još ne zna. Ne može sama da odluči, zavisi od političkih odluka i procena zdravstvenog stanja zemalja iz kojih klubovi dolaze. Trenutno može samo da se analizira i spekuliše, odluka sigurno neće biti laka. Pripremamo se kao da ćemo da igramo, mi želimo da se nastavi. Prvi smo u Španiji, imamo dobru poziciju i u Evroligi”.

Svi razmišljaju o aktuelnoj sezoni 2019/2020, ali Pešić na celu sliku gleda malo šire.

“Najveći deo problema tek dolazi. Ne zna se kada će početi sledeća sezona, publike neće biti do decembra, što znači da nema zarade od prodaje ulaznica. Zašto bi navijači kupovali pretplatne karte kada ne znaju kada će početi, ni kada će moći da uđu u halu? Gledaće sledeću sezonu na televiziji i čekati onu 2021/2022. Smanjiće se i interes sponzora, svuda se zatvaraju fabrike i radna mesta. Košarka nije profitabilna, pa da se preko nje traži reklama po svaku cenu. Biće veliki problem kako početi i kako završiti narednu sezonu. Svi će se boriti i rukama i nogama da imaju nekakav budžet. U Srbiji će država pomagati Zvezdi i Partizanu, ali ne kao do sada, Barselona će tražiti neke svoje načine”, ispričao je Pešić.

Na vrlo interesantan način opisao je i trenutnu situaciju u Barseloni.

“Ovde u našem sportskom centru samo što ne hodamo na prstima. Onaj doktor ide iza mene i stalno priča: “Nemoj ovde, molim te”. Kažem mu: “Idi onda ti treniraj umesto mene”. Zezam ga: “Dobro doktore, jeste li vi koji ste pravili ovaj protokol predvideli da trener bude na utakmici? Hoće li biti tajm-auta? Sa maskom ili bez.” Kaže – sa maskom. “Pa kako ću? Svi znojavi, nema pipanja.” Znate, to su osetljive stvari, posebno u košarci. Fudbalu je lakše, igra se na otvorenom, drugačiji su protokoli tokom utakmica. Ako mene pitate, nemam ništa protiv da i na taj način osvojimo Evroligu u Beogradu. Ništa mi ne bi smetalo”.

Barselona je raskinula ugovor sa Malkolmom Dilejnijem.

“Dilejni se nije pojavio, njegov menadžer je tražio da mu se produži ugovor. Imamo još četvoricu igrača kojima ističu ugovori, ali su ovde, treniraju. Tražili smo da se vrati i priključi ekipi. Ako se ne igra ide kući, ako se igra ostaje ovde. On je to odbio, sa obrazloženjem da menadžer traži produženje ugovora. Nemamo šta da produžavamo, ugovor mu ističe 30. juna”, podvukao je Svetislav Pešić.

Danas objavljeno

Horor za bh. odbojkašice: Spavamo u podrumu, bravo mi…

Vanja A

Vuleta: Kvalifikacije najstresnije; Gardašević: U sjajnoj sam formi

Vanja A

Junajted dao Ronaldu dozvolu da ode

Vanja A

Ostavite komentar