“DRUŠTVO U BiH JE BOLESNO” Podrška inicijativi Miličevića o PSIHOLOŠKOM TESTIRANJU političara - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“DRUŠTVO U BiH JE BOLESNO” Podrška inicijativi Miličevića o PSIHOLOŠKOM TESTIRANJU političara

Ideja predsjednika Glavnog odbora SDS Milana Miličevića o psihološkom testiranju političara prije dolaska na funkciju izazvala je pažnju javnosti, ali i dobila podršku struke.

Politički analitičar Ibrahim Prohić kaže da sa simpatijama gleda na inicijativu Miličevića, inače načelnika opštine Teslić.

Prohić, po struci psiholog, podsjeća da je prije šest godina i sam izazvao pometnju u javnosti izjavom da je BiH bolesno društvo.

– Moja interpretacija i tada i sada je da su svi to znali, a niko nije smio da kaže. Kako u onoj priči “Car je go”. Dakle, BiH jeste bolesno društvo, a najbolesniji aspekt ovoga društva su političari. Građani su saučesnici, jer rade u korist vlastite štete stalno birajući one koji vode računa samo o svom interesu – kaže Prohić za Srpskainfo.

Dodaje da se slaže s ocjenama Miličevića da „političku scenu u BiH i RS dijelom čine psihopate“, ali smatra da nije ubijeđen da će inicijativa o testiranju političara imati uspjeha.

– Prvo treba definisati pojam otuđenost ili bolesti. Mislim da se ne radi o klasičnoj slici psihičkog poremećaja, nego o mentalnoj devijaciji, gdje su sve univerzalne vrijednosti bačene pod noge – zaključuje Prohić.
Podsjećamo, Miličević, po struci specijalista neurologije, izjavio je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da kroz izmjene Izbornog zakona uvede obavezno psihološko testiranje kada se biraju politički funkcioneri, odbornici u lokalnim parlamentima, pogotovo viši politički zvaničnici.

Miličević, inače najozbiljniji kandidat za predsjednika SDS, smatra da bi na taj način Srpska bila zaštićena i pružena joj „bar neka šansa da živi normalno“. Dodao je da tu ideju treba da podrži „sav normalan svijet“.

Okidač za inicijativu
Direktan okidač za Miličevićevu inicijativu su navodi iz zapisnika na vanrednoj sjednici SO Teslić povodom bezbjednosne situacije.

– Ogroman je broj psihopata koji prođu u odborničke i poslaničke klupe i visoke političke pozicije koji čine političku scenu RS i BiH, pogotovo ovaj lokalni teslićki parlament. Te psihopate i taj psihopata u liku Srđana Klječanina, a nažalost nije jedini, me optužio, zajedno sa još nekim ljudima, da sam činio neka monstruozna djela. Ne bi trebao biti nikakav problem da taj psihopata ode i na psihološko testiranje, ali i svakako da prođe istragu povodom svih tih slučajeva i svih tih optužbi koje je iznio – izjavio je Miličević.

Klječanin je odbornik SNSD.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Lukajić sproveden u KPZ Tunjice

M.

Pronađen uginuli kit, jedan od najvećih viđenih na Mediteranu

M.

Prvi put ove godine: Sastaju se članice EU

M.

1 Komentar

racic 31 Maja, 2019 at 11:02 am

Najveći problem Republike Srpske su
pohlepni licemjerni nemoralni političari i državni službenici povezani sa pohlepnim biznismenima
kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis
a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini
posmatraju samo kao kolateralnu štetu.
Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom,
Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju.
Pomozimo Otadžbini.
Ko će ako nećemo mi ?
Kada ako ne sada ?
Istina dolazi.
Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

Odgovori

Ostavite komentar