Drulić "brusi" Zvezdine napadače - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Drulić “brusi” Zvezdine napadače

Bivši golgeter Crvene zvezde Goran Drulić ponovo je na “Marakani”.

Sada u drugačijoj ulozi od igračke jer su ga crveno-beli angažovali da u narednih sedam dana individualno radi sa napadačima Zvezde iz omladinske škole.

rulić je održao predavanje trenerima i omladincima iz Zvezdine škole i istakao posebno zadovoljstvo što je na starom mestu.

Kad god dođem u Srbiju, ja se trudim da svratim u Crvenu zvezdu. Sećam se perioda kada sam ovde došao kao omladinac i kada sam postigao 53 pogotka. Imao sam veliku čast i privilegiju da igram sa sjajnim igračima. Mnogo momaka koji su kasnije napravili izuzetno dobre karijere. Drago mi je i zadovoljstvo mi je uvek kada dođem ovde. Ovo je moja druga kuća. Iskoristio sam priliku da svoje iskustvo podelim sa trenerima i mlađim naraštajima. Ja sam u Zvezdu došao kao klinac, a otišao kao zreo čovek. I malo mi je čudno što sam ponovo obukao trenerku sa ovim grbom”, rekao je Drulić.

Drulić se više od decenije bavi trenerskim poslom, nakon što je radio u Španiji sa A licencom.

Volim da radim na detaljima. Uživam kada sam na terenu. Ne posmatram to samo kroz rad sa napadačima nego opširnije od toga. Pošto ću sada raditi samo sa napadačima, poziciji koju sam ja igrao. Pokušaću nešto da im prenesem i nadam se da će naučiti nešto od mene, kao što sam i ja učio od svojih trenera. Moraju da znaju da talenat ne znači puno. I pored toga igrači moraju puno da rade i da slušaju svoje trenere. Za mene lično je bitan karakter kakav imaju i da li žele da napreduju. Koliko god talenta ima on se jedino radom može nadograditi. Na pametan način, korak po korak se može stići do najvišeg nivoa i zahteva“, zaključio je Drulić.

Goran Drulić je u dresu Crvene zvezde nastupao na 67 prvenstvenih utakmica i postigao 27 golova, među kojima su posebno upečatljivi bili protiv Meca, Lestera i Selte.

Danas objavljeno

Ronaldo ostaje – Ten Hag računa na njega?

V.R.

Lekler: Sajns može do prve pobjede

V.R.

Australija mijenja pravila – Đoković može u Melburn?

V.R.

Ostavite komentar