12. Maja 2022.

Drugo polufinale Evrovizije: Srbija nastupa treća

Big Portal

Večeras će se za mesto u finalu boriti Finska, Izrael, Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka, tim redosledom.

Konkurencija je večeras jača nego prve večeri, koja je sa sobom donela niz iznenađenja kojima su bili zapanjeni kako fanovi manifestacije, tako i kladioničari.

U prvom polufinalu imali smo prilike da čujemo niz balada, od kojih je većina prošla u finale. Komentatori su bili iznenađeni prolaskom Islanda i Švajcarske u dalje takmičenje, a ispadanjem Austrije, Albanije i Letonije.

Predstavnici Letonije Citi Zeni sa svojom numerom “Eat your salad”, i pre takmičenja imali su najpopularniju pesmu, koja je bila viralna na Tiktoku.

Oduševljenje njihovom pesmom čuli smo i tokom njihovog nastupa na prvom polufinalu, kada je publika izvrištala psovku koja je u pesmi a koju su članovi benda morali da cenzurišu jer se kosi sa pravilima Evrovizije.

“Lezbijke, nadam se da ste ponosne na nas”, rekao je frontmen Janis Peterson, jer pesma pominje kolokvijalni termin za kanilingus.

Švedska ide dalje sigurno, predviđanja kažu

Švedska predstavnica Kornelija Jakobs sigurno ide u finale, navode predviđanja, koja je smeštaju na prvo mesto svih izvođača koje ćemo večeras imati priliku da slušamo.

Kornelija je oduševila ne samo svojim vokalnim sposobnostima, već i prirodnom smirenošću i jednostavnošću. Kornelija je zablistala na tikriznom tepihu na kom se pojavila u donjem vešu i providnoj haljini, izgledajući elegantno i atraktivno u isto vreme.

Odmah iza Kornelije je Ohman, predstavnik Poljske, a na zavidnom trećem nalazi se Australija, i njen predstavnik Šeldon Rajli. Iza Šeldona je predstavnik Estonije Stefan, sa svojom numerom “Hope”. Izgleda da je ovo godina za balade.

Konstrakta zauzima peto mesto na tabeli koja predviđa ko prolazi u finale prema kladionicama, a brojevi nisu naklonjeni Severnoj MakedonijiCrnoj GoriGruzijiIrskoj.

Ali sudeći po prvoj večeri, brojevi ne moraju ništa da znače.

Konstrakta, Konstrakta, Konstrakta…

Nakon jučerašnje izvedbe pesme “In corpore sano” pred žirijem, našoj predstavnici Konstrakti smeši se mesto u finalu. Strani mediji komentarišu kako je naša umetnica “mnogo, mnogo čudna”, a društvene mreže “gore” od mimova koje obožavatelji prave u čast Konstrakte.

Komentariše se i da Evropa ima sluha za konceptualnu umetnost, kao i da bi Konstrakta sigurno pobedila “da nije Ukrajine“.

Srbija večeras nastupa treća.

Albanska predstavnica se oglasila, ponovo

Najveći šok prve večeri je ispadanje Albanije iz takmičenja. Predstavnica ove zemlje Ronela Hajati oglasila se na svom profilu na Instagramu i navela da ne može da gleda svoj nastup iz prve polufinalne večeri.

“Još uvek nisam videla nastup, jer ne mogu. Juče sam izašla da pijem, da zaboravim i ovo se dogodilo! Plus,Sekret ima milion pregleda! Još uvek osećam veliki bol u grudima jer smo zaslužili ovo finale, ali Bog zna bolje! Volim vas!”, napisala je Ronela.

https://www.instagram.com/p/CdbAtJ8oO9d/?utm_source=ig_web_copy_link

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare