20. Septembra 2022.

Drugi život za Cyberpunk 2077

Big Portal

Inicijalni debakl

Mnogo hteli, mnogo započeli, mnogo obećali, unajmili i Kijanua, ali i podbacili (samo ne finansijski). CDProjekt Red zaradio je ogroman novac od video igre Cyberpunk 2077, ali ljubitelji rada ove kompanije ostali su razočarani pruženim. Nakon mnogo godina razvoja, mnogo “hajpa” i mnogo obećanja, video igra koju smo dobili nije bila ona koju smo želeli ni ona za koju su nam njeni tvorci rekli da ćemo dobiti.

Cyber.jpg

The Witcher 3 po mnogim aspektima ostaje superiornija video igra, slobodnija, narativno potpunija i celokupno kvalitetnija, dok se Cyberpunk 2077 i nakon brojnih “zakrpi” i dalje koprca da ostane iznad vode. Dok svi oni kojima se ova video igra dopada iščekuju prvo 1.70 verziju igre koja bi najzad trebalo da reši problem policije, kao i najavljenu (jedinu) ekspanziju, pojavio se Cyberpunk: Edgerunners, sjajan anime crtani koji nam daje bolji uvid u Night City koji je osmislio Majk Pondsmit od onog koji smo imali prilike da vidimo u igri. Upravo to je donelo novu život za Cyberpunk 2077.

Novopronađena popularnost

Kako navodi Endgadget, Cyberpunk 2077 proživljava “drugu mladost”, makar ako je sudeći po broju igrača na platformi Steam. Kako navode informacije na ovoj platformi, popularnost ove igre porasla je za skoro 75%, dok je u jednom trenutku zabeleženo čak 85.555 igrača koji su u istovremeno uživali u igri, što je najveći broj od ranog januara prethodne godine, nekoliko meseci nakon zvaničnog puštanja u prodaju, desetog septembra 2021. godine.

Dakle, ponovo se prodaje, ponovo se igra, ljude ponovo interesuje, a sve taman na vreme pred ekspanziju koju valja kupiti. Ako ništa drugo, majstori su marketinga. Cyberpunk 2077 i dalje ostaje video igra koja izaziva oprečna mišljenja, ali vredi je probati. Međutim, Cyberpunk: Edgerunners apsolutno morate da pogledate.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare