"Drugi vladaju neprijateljstvom Srbije i Hrvatske" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Drugi vladaju neprijateljstvom Srbije i Hrvatske”

Milorad Pupovac ocenio da se posle izbora Zorana Milanovića za predsednika Hrvatske može očekivati unapređenje političkih odnosa Srbije i Hrvatske.

Jedan od lidera Srba u Hrvatskoj, Samostalne demokratske srpske stranke i poslanik u Hrvatskom saboru je u intervjuu za “Blic” rekao da kritike Srbije koje su se čule u predsedničkoj kampanji nije ništa novo, čemu pogoduju i brojna mesta međusobnog sporenja.

Pupovac je naglasio važnost dobrih odnosa Srbije i Hrvatske, i to iz više razloga, najpre zato što rat i produženo poratno neprijateljstvo nanose ogromne psihološke i unutarpolitičke i spoljnopolitičke štete obema zemljama.

Međutim, “najveća je da drugi vladaju našim neprijateljstvima. i imaju koristi od toga, a mi samo štetu”, rekao je Pupovac.

On je, takođe, ukazao i na značaj ekonomskih, kulturni i sportskih veza, kao i na to da zbog nesređenih srpsko-hrvatskih odnosa trpi celi region, za razliku od višegradske grupe i nordijskih zemalja koje zbog međusobne dobro koncipirane saradnje beleže napredak.

Pupovac je ocenio da bi trebalo da dođe do susreta predsednika Vučića i Milanovića, jer, kako je rekao, “oni imaju svoje odgovornosti za odnose dve zemlje koje ne mogu prepustiti drugima, niti ih drugi mogu preuzeti od njih”.

On je takođe rekao da loši odnosi Beograda i Zagreba ne mogu biti dobri za Srbe u Hrvatskoj, kao što ni nesređeni odnosi Srbije s drugim delovima bivše zajedničke države nisu dobri za Srbe u njima.

“Predugo živimo između dve vatre ili dve sante leda da ne bismo imali svest o tome”, zaključio je Pupovac.

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar