Drugi put Poreska uprava blokirala račun "Akvane" - BIGportal.ba
Banja Luka

Drugi put Poreska uprava blokirala račun “Akvane”

Poreska uprava Republike Srpske je po drugi put u proteklih pola godine blokirala račun preduzeća “Akvana” ovaj put zbog duga od 18.000 KM.

Potvrdio je to gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da je simptomatično što se to desilo pred početak sezone kupanja na otvorenom bazenu.

– Nakon dugo vremena ovo preduzeće je počelo da isplaćuje sve plate sa doprinosima i krenuli smo ka stabilnosti. Uradili smo dio reformi i taman da dočekamo ljetnju sezonu, kada se očekuje prirodno veći prihodi, dobijamo blokadu računa Akvane – kazao je Stanivuković.

Smatra da je to još jedna u nizu akcija koja, kako je naveo, ima za cilj da sabotira napore ove administracije da se ovo preduzeće oporavi.

– Taj dio od 18.000 KM “Akvana” može izmiriti, ako se postigne dogovor sa firmom “Novoteks”, koja je prva blokirala račun Akvane. Ova sezona bi trebala da podigne preduzeće i pripremili smo ambiciozni plan investicija koji je “težak” između 120 i 150 miliona KM, ali imaju neki koji su spremni da optruišu te planove – naveo je Stanivuković.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 27.septembar 2022. godine

Vanja A

Bolja zdravstvena zaštita građana: U banjalučkom Domu zdravlja novi rendgen aparati

M.

Ostavite komentar