Dropbox Transfer omogućava slanje fajlova veličine do 100 GB - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Dropbox Transfer omogućava slanje fajlova veličine do 100 GB

Dijeljenje fajlova preko Dropbox-a nije novi koncept.

Dijeljenje fajlova preko Dropbox-a nije novi koncept. Ovaj servis već godinama omogućava jednostavno dijeljenje fajlova i foldera.

Međutim, nova funkcija, nazvana Dropbox Transfer (trenutno aktivna u privatnoj beta fazi) omogućava proširenje tog servisa.

Trenutno, kada se podeli fajl ili folder, svaka promena na njemu zahteva novo sinhronizovanje. Znači, ako se obriše folder ili se promeni sadržaj u njemu, osoba sa kojom je podeljen sadržaj više neće moći da mu pristupi. Transfer, sa druge strane, šalje korisniku kopiju podeljenog fajla, bez obzira da li on koristi Dropbox i da li su u međuvremenu izvršene neke izmene na tom fajlu ili folderu.

Ipak, najveći benefit ove nove usluge je što omogućava slanje do 100 GB podataka u jednom cugu. To je znatno više nego što nude konkurenti kao što su Hightail, WeTransfer ili Mediafire. Zgodno je i što, ako neki fajl već postoji na Dropbox-u, ne mora ponovo da se upload-uje za ovu primenu, već se odatle može poslati preko Transfer-a. Za sada nije poznato koji tip naloga će korisnik morati da ima da bi dobio mogućnost slanja pomenutih 100 GB podataka, ali smo sigurni da će besplatni korisnici imati znatno manji limit u veličini paketa.

Dropbox Transfer se razlikuje od klasičnog Dropbox-a i po tome što uključuje konfirmaciju preuzimanja fajlova. Kod običnog Dropbox-a ne postoji način da znate da li je podeljeni fajl preuzet ili otvoren.

Ukoliko želite da probate kako radi Dropbox Transfer, možete ovde da se prijavite na listu čekanja za privatnu betu.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Kamera Xiaomi 12 telefona ima jedinstvenu prevlaku

Vanja A

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Ostavite komentar