DROGA BILA SPREMNA ZA PRODAJU Pao i maloljetnik, oduzeti kokain i 3 kilograma marihuane - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

DROGA BILA SPREMNA ZA PRODAJU Pao i maloljetnik, oduzeti kokain i 3 kilograma marihuane

Uroš Stevanović (26) i jedan maljoljetnik su uhapšeni u Bijeljini, a policija je od njih oduzela 3 kilograma marihuane i oko 200 grama kokaina, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, pripadnici Policijske uprave Bijeljina došli su do operativnih saznanja da bi se kod pomenutih osoba mogla nalaziti droga. Oni su zatim zaustavljeni i pretreseni.

– Prilikom pretresa maloljetnika, policija je kod njega pronašla 675 grama marihuane. Zatim je pretresen i Stevanović, koji je upravljano automobil „dačija“. Kod njega je takođe pronađena veća količina droge – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Prilikom pretresa Stevanovića policija je kod njega našla 200 grama kokaina i još 2.300 grama marihuane.

– Osim droge, policija je kod njega pronašla nož i dvije vage za precizno mjerenje. Jedan dio droge nađen je već upakovan u pvc vrećice u gramaži od jednog grama i spremne za prodaje. Takođe, nađen je veliki broj praznih pvc vrećica – istakao je naš izvor.

Plan prodaje
Prema njegovim riječima, njih dvojica su bili zajedno u automobilu i vjerovatno su dogovarali plan prodaje.

– Očigledno da je droga pripremljena za dalju prodaju na ulici. Oni su je upakovali u vrećici i spremili za distribuciju. Sa ovim hapšenjem nije stavljena tačka na ovu akciju, moguće još privođenja zbog droge u ovom slučaju – istakao je izvor Srpskainfo.

Dodaje da je veoma bitno da je veća količina droge sklonjena sa ulice.
Nakon pretresa obojica su privedeni u službene prostorije na kriminalističku obradu.

Tužilac
Pošto je jedna osoba maloljetna, ona je odmah puštena na slobodu i prema njoj će se postupati u skladu sa zakonom o maloljetnicima.

Uhapšeni Stevanović je poslije kriminalističke obrade predat u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Nakon što ga ispita postupajući tužilac, biće donesena odluka o prijedlogu pritvoru za njega.

Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić rekla je da su akciju hapšenja i otkrivanja droge proveli policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Bijeljina, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u tom gradu.

– Opojna droga je bila namjenjena tržištu i daljoj distribuciji odnosno prodaji – pojasnila je Marićeva.

Borba protiv narkotika
Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić nam je pojasnila da pronalazak droge rezultat posvećenosti policije u borbi protiv narkotika.

– Navedeni rezultati su slijed kontinuiranih mjera koje policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge sprovode u cilju sprečavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga – poručila je Marićeva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM

D

Profesor veterine u Zagrebu suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja

D

Podgoričanin prodao kćerku za 20.000 evra

D

Ostavite komentar