6. Marta 2020.

DROGA BILA SPREMNA ZA PRODAJU Pao i maloljetnik, oduzeti kokain i 3 kilograma marihuane

Big Portal

Prema našim informacijama, pripadnici Policijske uprave Bijeljina došli su do operativnih saznanja da bi se kod pomenutih osoba mogla nalaziti droga. Oni su zatim zaustavljeni i pretreseni.

– Prilikom pretresa maloljetnika, policija je kod njega pronašla 675 grama marihuane. Zatim je pretresen i Stevanović, koji je upravljano automobil „dačija“. Kod njega je takođe pronađena veća količina droge – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Prilikom pretresa Stevanovića policija je kod njega našla 200 grama kokaina i još 2.300 grama marihuane.

– Osim droge, policija je kod njega pronašla nož i dvije vage za precizno mjerenje. Jedan dio droge nađen je već upakovan u pvc vrećice u gramaži od jednog grama i spremne za prodaje. Takođe, nađen je veliki broj praznih pvc vrećica – istakao je naš izvor.

Plan prodaje
Prema njegovim riječima, njih dvojica su bili zajedno u automobilu i vjerovatno su dogovarali plan prodaje.

– Očigledno da je droga pripremljena za dalju prodaju na ulici. Oni su je upakovali u vrećici i spremili za distribuciju. Sa ovim hapšenjem nije stavljena tačka na ovu akciju, moguće još privođenja zbog droge u ovom slučaju – istakao je izvor Srpskainfo.

Dodaje da je veoma bitno da je veća količina droge sklonjena sa ulice.
Nakon pretresa obojica su privedeni u službene prostorije na kriminalističku obradu.

Tužilac
Pošto je jedna osoba maloljetna, ona je odmah puštena na slobodu i prema njoj će se postupati u skladu sa zakonom o maloljetnicima.

Uhapšeni Stevanović je poslije kriminalističke obrade predat u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Nakon što ga ispita postupajući tužilac, biće donesena odluka o prijedlogu pritvoru za njega.

Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić rekla je da su akciju hapšenja i otkrivanja droge proveli policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Bijeljina, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u tom gradu.

– Opojna droga je bila namjenjena tržištu i daljoj distribuciji odnosno prodaji – pojasnila je Marićeva.

Borba protiv narkotika
Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić nam je pojasnila da pronalazak droge rezultat posvećenosti policije u borbi protiv narkotika.

– Navedeni rezultati su slijed kontinuiranih mjera koje policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge sprovode u cilju sprečavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga – poručila je Marićeva.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare