24. Novembra 2020.

Dritanu Abazoviću prijeti regionalni kriminalni klan?!

Big Portal

“Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice”, tvrdi Mikić

Ukoliko ne nešto desi Dritanu Abazoviću ili nekom od članova njegove porodice direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti.

To je na konferenciji za novinare saopštio izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

On je kazao da ovim “ne žele da dižu paniku”.

“Mi ne želimo nikoga direktno da optužimo i crtamo mete želimo samo da obavijestimo javnost o događajima”, naveo je Mikić.

Naveo je da je od 30. avgusta do danas Abazović imao više desetina prijetnji preko društrvernih mreža, upućenih telefonom, da je bilo okupljanje ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

“Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice”, tvrdi Mikić, dodajući “da je u sve to uključen državljanin Crne Gore koji ne boravi u Crnoj Gori”.

Kazao je da se ne radi o klanovima iz Kotora, već da je u pitanju regionalni klan.

Naveo je i da prema njihovim informacinama crnogorske i regionalne agencije za nacionalnu bezbjednost provjeravaju ove informacije.

Poručio je i da “nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći neće biti jači od države”.

Mikić je na konferenciji za novinare kazao i da je GP URA tražio od Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije da urade procjenu bezbjednosti Abazovića.

“Na dopise upućene 3. septrembra do danas mi nismo dobili zvaničan odgovor”, rekao je Mikić.

Dodao je da su obavili razgovore sa službenikom ANB-a Lukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Dragojem Blagojevićem i da su ih oni obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjed Abazovića i njegove porodice.

Poslanik Građanskog pokreta URA i potpredsjerdnik partije, Miloš Konatar je kazao da ništa neće pokolebati Abazovića niti URA u stvaranju demokratske države.

Naveo je i da “Uprava policije nije našla za shodno da se uključi na bilo koji način” u zaštitu Abazovića.

Na pitanje da li to znači da Abazović prihvata kandidaturu za ministra unutrašnjih poslova, Konatar je odgovorio da je “ta mogućnost otvorena”.

“Otvorena je mogućnost, ali je to odluka mandatara. Ponoviću ono što je rekao gospodin Abazović da je spreman da stane na crtu i da preuzme odgovornost ukoliko mandatar procijeni da je takva mogućnost u ovom trenutku potrebna Crnoj Gori. Abazoviću ne nedostaje ni spremnosti ni hrabrosti za tako nešto”, rekao je Konatar.

Oglasio se i Krivokapić

  • Prijetnje Dritanu Abazoviću su prijetnje svemu normalnom i progresivnom u našoj zemlji, napisao je na svom Tviter nalogu mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić.

“Crna Gora nikada više ne smije da bude država u kojoj su u pitanje dovedena osnovna ljudska prava. Državni organi hitno da preduzmu sve mjere zaštite gospodina Abazovića, ali i ostalih građana naše zemlje”, napisao je Krivokapić.

(BN/Vijesti.me)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare