Drecun: Važno je da su optužnice podignute, ne možemo govoriti o imenima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Drecun: Važno je da su optužnice podignute, ne možemo govoriti o imenima

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da još nisu obelodanjena imena optuženih pred Specijalnim sudom u Hagu za zločine na Kosovu i Metohiji, ali optužnice su spremne.

Pošto je više desetina bivših pripadnika OVK saslušano u Specijalnom sudu u Hagu, očekuje sa da će do juna biti podignute i prve optužnice.

Od Specijalnog tužilaštva u Hagu je, do sada poziv dobilo više od 300 osoba u vezi sa navodima o ratnim zločinima tzv. OVK na KiM, koji su opisani u izveštaju Saveta Evrope, a koji je sastavio Dik Marti.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju kaže da još nisu obelodanjena imena optuženih pred specijalnim sudom u Hagu za zločine na Kosovu i Metohiji, ali optužnice su spremne.

“Tek kada budu usvojene, biće javno dostupne i znaćemo koja se imena nalaze na optužnicama i za šta se terete, to ćemo sačekati šest meseci sigurno, ali iz razgovora koje sam imao sa ljudima iz tužilaštva mogu da kažem da ima mesta optimizmu da ove godine započnu procesi”, rekao je Drecun.

Predsednik Odobra za KiM kaže da ima tu mnogo poznatih imena poput Haradinaja, Veseljija i drugih.

“Kadri Veselji uporno govori da se neće naći na optužnicama, ali meni se čini da je on jedna od najkrupnijih ličnosti OVK-a”, rekao je Drecun.

Veoma je važno da su optužnice podignute, a da li će biti procesuirani oni koji su na optužnicama to ćemo tek videti, rekao je Drecun.

RTS

Danas objavljeno

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

M.

U Sarajevu uhapšen bjegunac iz zatvora u Zenici

M.

Serološka istraživanja o kolektivnom imunitetu u RS: Analiziraće se klinička slika vakcinisanih

M.

Ostavite komentar